INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Do hrnce vařit nakrájené (pomleté) maso, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a postupně sbíráme pěnu. Nebo pro vegetariánskou verzi dáme vařit fazole.
Červenu řepu si vcelku chvíli povaříme a dáme vychladit.
Do hotového vývaru vložíme nakrájené na kostičky brambor a na nudličky nakrájené čerstvé zelí.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a očištěnou mrkev a řepu nastrouháme na hrubším struhadle.
Na pánvi osmažíme dozlatova cibuli, pak přidáme mrkev. Necháme trochu osmažit. Pak přidáme nastrouhanou červenou řepu a vše chvíli osmažíme.
Z brambor a zelí si odebereme asi 2 naběračky vývaru a dáme do pánve. Osolíme, přidáme drcená rajčata (protlak) a chvíli (2 minuty) povaříme do měkka. Pozor aby nám vše nevykypělo na sporák.
Kdo má rád, může přidat trochu zásmažkou.
Nakonec vše přidáme ke směsi brambor a zelí, 10 minut povaříme a můžeme podávat.
Zakysanou smetanu můžeme vmíchat přímo do boršče, nebo podávat zvlášť jako kopeček v talíři. Na závěr posypeme každou porci koprem, petrželí, jarní cibulkou. Podáváme s pampuškami (česnekové houstičky)
Stejně jako guláš tak i boršč je nejlepší je až se trochu rozleží.

Ingredience
Postup
Do hrnce vařit nakrájené (pomleté) maso, přidáme bobkový list, nové koření, pepř a postupně sbíráme pěnu. Nebo pro vegetariánskou verzi dáme vařit fazole.
Červenu řepu si vcelku chvíli povaříme a dáme vychladit.
Do hotového vývaru vložíme nakrájené na kostičky brambor a na nudličky nakrájené čerstvé zelí.
Cibuli nakrájíme na měsíčky a očištěnou mrkev a řepu nastrouháme na hrubším struhadle.
Na pánvi osmažíme dozlatova cibuli, pak přidáme mrkev. Necháme trochu osmažit. Pak přidáme nastrouhanou červenou řepu a vše chvíli osmažíme.
Z brambor a zelí si odebereme asi 2 naběračky vývaru a dáme do pánve. Osolíme, přidáme drcená rajčata (protlak) a chvíli (2 minuty) povaříme do měkka. Pozor aby nám vše nevykypělo na sporák.
Kdo má rád, může přidat trochu zásmažkou.
Nakonec vše přidáme ke směsi brambor a zelí, 10 minut povaříme a můžeme podávat.
Zakysanou smetanu můžeme vmíchat přímo do boršče, nebo podávat zvlášť jako kopeček v talíři. Na závěr posypeme každou porci koprem, petrželí, jarní cibulkou. Podáváme s pampuškami (česnekové houstičky)
Stejně jako guláš tak i boršč je nejlepší je až se trochu rozleží.
Zanechte Odpověď