Množství1 Porce
KategorieKuchyně, Metoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava40 min.Celkový čas1 hodina
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

Posypat

1

Brambory uvaříme ve slupce (nejraději den předem) a necháme je úplně vychladnut. Potom je oloupeme a na hrubé straně struhadla nastrouháme, nebo je rozmačkáme rovnou sklenicí.
Přidáme mouku, sůl, vejce a žloutek a uhněteme do hladkého a pevného těsta. Lžicí z něj odkrajujeme kousky, které v dlaních válíme na šišky.
Šišky vhodíme do vroucí osolené vody a až vyplavou ještě 2–3 minuty povaříme, aby bylo těsto hotové i uvnitř. Šišky vyndáváme a dáme do nádoby vymazané máslem.
Servírujeme posypané mákem, moučkovým cukrem a přelité máslem.

Bramborové šišky

Podíl

 

Ingredience

Posypat

Postup

1

Brambory uvaříme ve slupce (nejraději den předem) a necháme je úplně vychladnut. Potom je oloupeme a na hrubé straně struhadla nastrouháme, nebo je rozmačkáme rovnou sklenicí.
Přidáme mouku, sůl, vejce a žloutek a uhněteme do hladkého a pevného těsta. Lžicí z něj odkrajujeme kousky, které v dlaních válíme na šišky.
Šišky vhodíme do vroucí osolené vody a až vyplavou ještě 2–3 minuty povaříme, aby bylo těsto hotové i uvnitř. Šišky vyndáváme a dáme do nádoby vymazané máslem.
Servírujeme posypané mákem, moučkovým cukrem a přelité máslem.

Bramborové šišky s mákem