Kategorie, Kuchyně, Metoda vaření
Hodnocení
 

Autor.Jirka
Doba přípravy1 hodinaDoba vaření1 hodinaCelkový čas2 hod.ObtížnostPokročilý

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Brambory vaříme ve vodě za mírného varu cca 35 minut, následně scedíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí pokrájíme přes sítko na drobné kostičky.
Mrkev vaříme ve vodě do změknutí 30 minut, scedíme, necháme vychladnout, následně mrkev pokrájíme na drobné kostičky.
Vejce vaříme ve vodě 12 minut, následně necháme vychladnou ve studené vodě, oloupeme ze skořápky a přes sítko pokrájíme na drobné kostičky.
Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno.
Salám zbavíme střívka a nakrájíme na drobné kostičky.
Sterilizované okurky pokrájíme na drobné kostičky.
Do velké mísy dáme pokrájené brambory, cibuli, mrkev, okurky, hrášek a salám a nejlépe rukou vše promícháme, snažíme se oddělit od sebe slepené kostičky brambor.
Do nálevu z okurek přidáme půl polévkové lžíce soli a pepře a 5 polévkových lži majonézy, následně vše dobře promícháme a zalijeme tím promíchanou směs. Tuto směs opět promícháme.
V poslední fázi dáme do mísy nakrájená vejce, tatarku a zbytek majonézy a opět promícháme.
Po odzkoušení salátu lze ještě dochutit solí, pepřem, tatarkou, majonézou.

Bramborový salát

Ingredience

Postup

1

Brambory vaříme ve vodě za mírného varu cca 35 minut, následně scedíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí pokrájíme přes sítko na drobné kostičky.
Mrkev vaříme ve vodě do změknutí 30 minut, scedíme, necháme vychladnout, následně mrkev pokrájíme na drobné kostičky.
Vejce vaříme ve vodě 12 minut, následně necháme vychladnou ve studené vodě, oloupeme ze skořápky a přes sítko pokrájíme na drobné kostičky.
Oloupeme cibuli a nakrájíme nadrobno.
Salám zbavíme střívka a nakrájíme na drobné kostičky.
Sterilizované okurky pokrájíme na drobné kostičky.
Do velké mísy dáme pokrájené brambory, cibuli, mrkev, okurky, hrášek a salám a nejlépe rukou vše promícháme, snažíme se oddělit od sebe slepené kostičky brambor.
Do nálevu z okurek přidáme půl polévkové lžíce soli a pepře a 5 polévkových lži majonézy, následně vše dobře promícháme a zalijeme tím promíchanou směs. Tuto směs opět promícháme.
V poslední fázi dáme do mísy nakrájená vejce, tatarku a zbytek majonézy a opět promícháme.
Po odzkoušení salátu lze ještě dochutit solí, pepřem, tatarkou, majonézou.

Bramborový salát