INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Večer si založte kvásek, abyste jej mohli ráno použít. Do kvásku použijte odstátou vodu, aby vyprchal chlór a rozmíchejte v ní sůl. Když je sůl rozpuštěná, nadrobte tam droždí a zase promíchejte a dejte do lednice.
Kvásek lze použít v rozmezí mezi 10-30 hodinami, možná i déle.
Večer si také vyndejte ostatní suroviny, aby měly pokojovou teplotu.
Do robota dáme slánek, vodu, žloutky, cukr, citronovou kůru a promícháme.
Potom začneme přidávat mouku a mícháme asi 10-15 minut, aby se vytvořil lepek a vytvořilo se řidší těsto.
Potom pomalu přidáme máslo a cukr a zase asi 5-10 minut mícháme. Nakonec si přendáme těsto do mísy a zapracujeme ze zbytku mouky tolik, abychom vytvořili těsto, ze kterého budeme moci vyvalovat válečky. Těsto nesmí být moc tuhé ani moc řídké.
Přikryté těsto necháme asi 2 hodiny kynout. Slánek způsobuje pomalejší kynutí, proto je potřeba těsto kontrolovat. Až zdvojnásobí svůj objem, vytvoříme si pomoučenou lžící asi 16 bochánků
Připravte si 2 plechy s pečícím papírem a rozšlehejte si zbylé bílky.
Z každého bochánku vyválejte asi 20 cm dlouhý váleček a zavažte uzel. Položte uzly na plech a nechejte zase asi 30 minut kynout. Uzly pomažeme bílkem, posypeme mákem a dáme péci asi na 20 minut do trouby - 170 st. C. Pečeme do růžova.

Zkoušela jsem Mouku z Věrovan (13 Kč) a Classic (9 Kč). Chuť byla podobná, ale mouka Classic zřejmě způsobila to, že těsto bylo tužší a briošky při pečení popraskaly. Takže volba jsou Věrovany, ale ani z Classicu bych se je nebála udělat.

Ingredience
Postup
Večer si založte kvásek, abyste jej mohli ráno použít. Do kvásku použijte odstátou vodu, aby vyprchal chlór a rozmíchejte v ní sůl. Když je sůl rozpuštěná, nadrobte tam droždí a zase promíchejte a dejte do lednice.
Kvásek lze použít v rozmezí mezi 10-30 hodinami, možná i déle.
Večer si také vyndejte ostatní suroviny, aby měly pokojovou teplotu.
Do robota dáme slánek, vodu, žloutky, cukr, citronovou kůru a promícháme.
Potom začneme přidávat mouku a mícháme asi 10-15 minut, aby se vytvořil lepek a vytvořilo se řidší těsto.
Potom pomalu přidáme máslo a cukr a zase asi 5-10 minut mícháme. Nakonec si přendáme těsto do mísy a zapracujeme ze zbytku mouky tolik, abychom vytvořili těsto, ze kterého budeme moci vyvalovat válečky. Těsto nesmí být moc tuhé ani moc řídké.
Přikryté těsto necháme asi 2 hodiny kynout. Slánek způsobuje pomalejší kynutí, proto je potřeba těsto kontrolovat. Až zdvojnásobí svůj objem, vytvoříme si pomoučenou lžící asi 16 bochánků
Připravte si 2 plechy s pečícím papírem a rozšlehejte si zbylé bílky.
Z každého bochánku vyválejte asi 20 cm dlouhý váleček a zavažte uzel. Položte uzly na plech a nechejte zase asi 30 minut kynout. Uzly pomažeme bílkem, posypeme mákem a dáme péci asi na 20 minut do trouby - 170 st. C. Pečeme do růžova.

Zkoušela jsem Mouku z Věrovan (13 Kč) a Classic (9 Kč). Chuť byla podobná, ale mouka Classic zřejmě způsobila to, že těsto bylo tužší a briošky při pečení popraskaly. Takže volba jsou Věrovany, ale ani z Classicu bych se je nebála udělat.
Zanechte Odpověď