Množství1 Porce
KategorieKuchyně, , Metoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy30 min.Tepelná úprava30 min.Celkový čas1 hodina
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Čepu umyjte a vložte do studené vody. Osolte a vařte do měkka asi 1,5 hodiny.
Vodu slijeme, propláchneme studenou vodou a oloupeme.
Dáme vařit ocet a vyvaříme na 1/2 množství (větráme). Potom stáhnout z ohně a dolít do původního množství.
Nakrájejte nebo nastrouhejte červenou řepu, přidejte křen nastrouhaný, kmín, anýz, sůl ocet a cukr (podle chuti).
Naplňte do sklenic, sklenice zavíčkujte a uložíme do lednice - po týdnu konzumujeme
Když si chceme vytvořit zásobu na zimu, pak sklenice 15-20 minut sterilujte. Vyjměte je a asi po 5 ti minutách sklenice otočte vzhůru nohama a přikryjte dekou aby chladly pomalu.

Červená řepa

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Čepu umyjte a vložte do studené vody. Osolte a vařte do měkka asi 1,5 hodiny.
Vodu slijeme, propláchneme studenou vodou a oloupeme.
Dáme vařit ocet a vyvaříme na 1/2 množství (větráme). Potom stáhnout z ohně a dolít do původního množství.
Nakrájejte nebo nastrouhejte červenou řepu, přidejte křen nastrouhaný, kmín, anýz, sůl ocet a cukr (podle chuti).
Naplňte do sklenic, sklenice zavíčkujte a uložíme do lednice - po týdnu konzumujeme
Když si chceme vytvořit zásobu na zimu, pak sklenice 15-20 minut sterilujte. Vyjměte je a asi po 5 ti minutách sklenice otočte vzhůru nohama a přikryjte dekou aby chladly pomalu.

Červená řepa