Množství4 Porcí
Kategorie, KuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy15 min.Tepelná úprava1 hodinaCelkový čas1 hodina 15 min.
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

V míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem. Až vznikne kašička, přidejte hladkou mouku, vlažnou vodu, olivový olej a sůl. Vypracujte hladké těsto.
Těsto zakryjte utěrkou a na teplém místě jej necháme kynout.
Troubu si zahřejte na 230 °C a připravte si plech s pečicím papírem.
Asi po 60 minutách těsto zdvojnásobí svůj objem. Přendejte jej na moukou posypaný vál a roztahováním z něj utvořte placku, kterou přeneste na plech a nechejte asi 10 minut kynout.
Potřete ji rajčatovou omáčkou, ozdobte dle vlastní fantazie a posypejte oreganem.
Dejte péct do spodní třetiny trouby a asi po 10 minutách pečení dejte na povrch nakrájenou mozzarellu.
Dál pečte ještě asi 10 minut. Potom na dalších 5 minut dejte funkcí gril.

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

V míse rozdrobte droždí a smíchejte ho s krupicovým cukrem. Až vznikne kašička, přidejte hladkou mouku, vlažnou vodu, olivový olej a sůl. Vypracujte hladké těsto.
Těsto zakryjte utěrkou a na teplém místě jej necháme kynout.
Troubu si zahřejte na 230 °C a připravte si plech s pečicím papírem.
Asi po 60 minutách těsto zdvojnásobí svůj objem. Přendejte jej na moukou posypaný vál a roztahováním z něj utvořte placku, kterou přeneste na plech a nechejte asi 10 minut kynout.
Potřete ji rajčatovou omáčkou, ozdobte dle vlastní fantazie a posypejte oreganem.
Dejte péct do spodní třetiny trouby a asi po 10 minutách pečení dejte na povrch nakrájenou mozzarellu.
Dál pečte ještě asi 10 minut. Potom na dalších 5 minut dejte funkcí gril.

Pizza – těsto