Možnosti tisku:

Churros – Španělské koblihy

Množství1 PorceDoba přípravy20 min.Doba vaření30 min.Celkový čas50 min.

CHURROS

 250 G MoukaHladká
 2 KS Vejce
 300 ML Voda
 2 PL Cukr
 5 PL Olivový olej
 ½ ČL Sůl
1

1. Přesejeme mouku, smícháme se solí.
2. V kastrolu zahřejeme vodu s olejem do varu a směs do toho nasypeme. Vše zahněteme do hladké tuhé hmoty a pak necháme zchladnout. Do chladného těsta vmícháme vajíčka a znovu vypracujeme dohladka.
3. Těsto dáme do cukrářského sáčku a násadkou s hvězdičkou vytlačujeme přímo do rozehřátého oleje dlouhé housenky, esíčka, srdíčka, prostě tvary dle vaší fantazie. Ty asi po dvou minutách jemně zrůžoví. Vytáhneme je, na ubrousku necháme okapat.
4. Na plochém talíři smíchat krystalový cukr s trochou skořice.V této směsi churros obalíme a můžeme podávat.