Množství1 Porce
KategorieKuchyně, Metoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy2 min.Tepelná úprava10 min.Celkový čas12 min.
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1. Poleva tvrdá
2. Poleva máslová
3. Poleva na perník
4. Poleva kakaová
5. Poleva ze šlehačky
6. Poleva s pudinkem
7. Poleva křupavá

1

Používáme kvalitní čokoládu. Když použijeme nějakou méně kvalitní, přidáme kakao. Na každý výrobek se hodí jiný druh polevy.
Čokoládu a tuk mícháme do hladkého krému nad parou:
Hrnec naplňte vodou a položte na něj misku, aby se dnem nedotýkala vodní hladiny. Do misky vložte čokoládu a tuk a pomalu zahřívejte. Pozor, aby se voda nezačala vařit.
Polevu před použitím nechejte mírně vychladnout.
Srazí-li se vám čokoládová poleva, přidáme lžíci horké vody a dobře promícháme. Hladkou a dobře umíchanou polevu vždy ihned použijeme.

2

1. Poleva tvrdá se hodí tam, kde výrobek dále už nekrájíme, jako např. cukroví.
2. Poleva máslová se hodí na zákusky, protože se při krájení neláme a zůstává vláčná. Čokoládu a máslo nakrájejte na kousky a dejte do mikrovlnné trouby roztopit.
3. Poleva olejová je vhodná na velké plochy, protože se krásně rozleje po ploše.
4. Poleva kakaová je levnou variantou, ale je s ní potřeba pracovat rychle, protože brzo začne tuhnout.
5. Poleva ze šlehačky je vláčná. Šlehačku přivedeme k varu, pak ji vypneme a postupně přidáváme nalámanou čokoládu.
6. Poleva s pudinkem je vhodná na poháry - uvařte vodu s cukrem. Smíchejte kakao s pudinkem a mlékem, tak aby tam nebyly hrudky. Potom nalejte do cukrové vody a povařte asi 5 minut do zhoustnutí.
7. Poleva křupavá - V hrnci svaříme vodu a cukr na lepkavý sirup, který se táhne a tvoří velké bubliny(rozvar). Rozvar (110 - 115 °C) nemícháme, aby cukr nekrystalizoval. Do rozvaru přidáme máslo a prosáté kakao a vymícháme do hladka.

Čokoláda

Podíl

 

Ingredience

1. Poleva tvrdá
2. Poleva máslová
3. Poleva na perník
4. Poleva kakaová
5. Poleva ze šlehačky
6. Poleva s pudinkem
7. Poleva křupavá

Postup

1

Používáme kvalitní čokoládu. Když použijeme nějakou méně kvalitní, přidáme kakao. Na každý výrobek se hodí jiný druh polevy.
Čokoládu a tuk mícháme do hladkého krému nad parou:
Hrnec naplňte vodou a položte na něj misku, aby se dnem nedotýkala vodní hladiny. Do misky vložte čokoládu a tuk a pomalu zahřívejte. Pozor, aby se voda nezačala vařit.
Polevu před použitím nechejte mírně vychladnout.
Srazí-li se vám čokoládová poleva, přidáme lžíci horké vody a dobře promícháme. Hladkou a dobře umíchanou polevu vždy ihned použijeme.

2

1. Poleva tvrdá se hodí tam, kde výrobek dále už nekrájíme, jako např. cukroví.
2. Poleva máslová se hodí na zákusky, protože se při krájení neláme a zůstává vláčná. Čokoládu a máslo nakrájejte na kousky a dejte do mikrovlnné trouby roztopit.
3. Poleva olejová je vhodná na velké plochy, protože se krásně rozleje po ploše.
4. Poleva kakaová je levnou variantou, ale je s ní potřeba pracovat rychle, protože brzo začne tuhnout.
5. Poleva ze šlehačky je vláčná. Šlehačku přivedeme k varu, pak ji vypneme a postupně přidáváme nalámanou čokoládu.
6. Poleva s pudinkem je vhodná na poháry - uvařte vodu s cukrem. Smíchejte kakao s pudinkem a mlékem, tak aby tam nebyly hrudky. Potom nalejte do cukrové vody a povařte asi 5 minut do zhoustnutí.
7. Poleva křupavá - V hrnci svaříme vodu a cukr na lepkavý sirup, který se táhne a tvoří velké bubliny(rozvar). Rozvar (110 - 115 °C) nemícháme, aby cukr nekrystalizoval. Do rozvaru přidáme máslo a prosáté kakao a vymícháme do hladka.

Čokoládová poleva