INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Cibuli – oloupejte, nakrájejte na libovolnou velikost
Mrkev – oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle
Cuketu – oloupejte, vykrojte jádřinec, nakrájejte na kostičky
Rajčata – jemně nakrojte na vrcholu křížek, vhoďte do horké vody a asi po 1 minutě vytáhněte a sloupněte slupku. Rozkrojte, odstraňte jádra. Šťávu i s jádry dejte do jemného síta a šťávu zachyťte do nějaké nádoby. Pecky vyhazovat nemusíte. Klidně je snězte. Rajčata nakrájejte na kostky.
Do hrnce dejte olej a orestujte cibuli. Až zesklovatí, přidejte nastrouhanou mrkev a za občasného míchání chvíli poduste, aby mrkev změkla. Když mrkev zežloutne, sundejte z ohně. Přidejte utřený česnek.
Do dalšího hrnce dejte nakrájenou cuketu a rajčata. Zalejte šťávou z rajčat, posolte a opepřete. Dejte dusit do měkka. Další potřebnou vodu pustí cukety.
Přidejte k mrkvi a cibuli.
Celou směs rozmixujte do krémové konzistence. Dochuťte cukrem a octem a podle vlastní chuti přidejte pastu z pálivých papriček.
Jakmile je krém horký, plníme jej do sklenic. Sklenice po chvíli obrátíme a přikryjeme dekou. Druhý den je můžeme uskladnit (nebo sníst).
Nebo plňte do sklenic a dejte na 20 minut do 85 st. C sterilizovat. To už podle vlastní zkušenosti se zavařováním. Já ještě sterilizuji.

Ingredience
Postup
Cibuli – oloupejte, nakrájejte na libovolnou velikost
Mrkev – oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle
Cuketu – oloupejte, vykrojte jádřinec, nakrájejte na kostičky
Rajčata – jemně nakrojte na vrcholu křížek, vhoďte do horké vody a asi po 1 minutě vytáhněte a sloupněte slupku. Rozkrojte, odstraňte jádra. Šťávu i s jádry dejte do jemného síta a šťávu zachyťte do nějaké nádoby. Pecky vyhazovat nemusíte. Klidně je snězte. Rajčata nakrájejte na kostky.
Do hrnce dejte olej a orestujte cibuli. Až zesklovatí, přidejte nastrouhanou mrkev a za občasného míchání chvíli poduste, aby mrkev změkla. Když mrkev zežloutne, sundejte z ohně. Přidejte utřený česnek.
Do dalšího hrnce dejte nakrájenou cuketu a rajčata. Zalejte šťávou z rajčat, posolte a opepřete. Dejte dusit do měkka. Další potřebnou vodu pustí cukety.
Přidejte k mrkvi a cibuli.
Celou směs rozmixujte do krémové konzistence. Dochuťte cukrem a octem a podle vlastní chuti přidejte pastu z pálivých papriček.
Jakmile je krém horký, plníme jej do sklenic. Sklenice po chvíli obrátíme a přikryjeme dekou. Druhý den je můžeme uskladnit (nebo sníst).
Nebo plňte do sklenic a dejte na 20 minut do 85 st. C sterilizovat. To už podle vlastní zkušenosti se zavařováním. Já ještě sterilizuji.
Zanechte Odpověď