Množství1 Porce
KategorieKuchyně, Metoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy10 min.Tepelná úprava30 min.Celkový čas40 min.
AutorAdministrátor

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Dvě mladé cukiny (asi 20-25 cm) oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Protože ještě nemají jadřinec, strouhýáme ne celé.
Vše dáme do větší mísy a posolíme. Zamíchat a nechat asi 10 min odležet. Uvolněnou šťávu z cukiny vybereme a přidáme ostatní ingredience:
Na stejném struhadle nastrouhaný sýr.
Petržel nasekáme. Cibuli nakrájíme na jemno. Česnek nadrtíme.
Do mísy dáme také vejce a sůl.
Mouku podle toho kolik je potřeba, aby se lžící daly vytvořit karbenmátky.

2

Vše promíchat a smažit na oleji (sádle), pozor aby se karnenátky nedotýkaly, protože se rády slepují k sobě.

Cukinové karbenátky

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Dvě mladé cukiny (asi 20-25 cm) oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Protože ještě nemají jadřinec, strouhýáme ne celé.
Vše dáme do větší mísy a posolíme. Zamíchat a nechat asi 10 min odležet. Uvolněnou šťávu z cukiny vybereme a přidáme ostatní ingredience:
Na stejném struhadle nastrouhaný sýr.
Petržel nasekáme. Cibuli nakrájíme na jemno. Česnek nadrtíme.
Do mísy dáme také vejce a sůl.
Mouku podle toho kolik je potřeba, aby se lžící daly vytvořit karbenmátky.

2

Vše promíchat a smažit na oleji (sádle), pozor aby se karnenátky nedotýkaly, protože se rády slepují k sobě.

Cukinové karbanátky