Množství1 Porce
KategorieMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy15 min.Tepelná úprava1 hodina 30 min.Celkový čas1 hodina 45 min.
Autor.Jirka

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Teplé (ne horké) mléko, sůl, koření a vejce rozšleháme. Přidáme strouhanku a necháme ji v teplém mléce chvíli nabobtnat.
Vše smícháme nakonec s masem, přičemž platí jedno pravidlo. Čím více mícháme a hněteme, tím jednotnější je struktura sekané.
Nakonec dáme těsto péct do trouby. Je-li těsto řídké, pak nejlépe do nějaké silikonové formy (nebo jiné vyložené pečícím papírem) a pak už se nemusíte obávat jakéhokoli "rozjetí" těsta do stran. Příště si prostě pohlídáme množství mléka, protože ne každé vejce je stejně velké a ne každá strouhanka nasaje stejné množství tekutin.

Dědova sekaná

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Teplé (ne horké) mléko, sůl, koření a vejce rozšleháme. Přidáme strouhanku a necháme ji v teplém mléce chvíli nabobtnat.
Vše smícháme nakonec s masem, přičemž platí jedno pravidlo. Čím více mícháme a hněteme, tím jednotnější je struktura sekané.
Nakonec dáme těsto péct do trouby. Je-li těsto řídké, pak nejlépe do nějaké silikonové formy (nebo jiné vyložené pečícím papírem) a pak už se nemusíte obávat jakéhokoli "rozjetí" těsta do stran. Příště si prostě pohlídáme množství mléka, protože ne každé vejce je stejně velké a ne každá strouhanka nasaje stejné množství tekutin.

Dědova sekaná