Množství1 Porce
Doba přípravy1 hodinaTepelná úprava20 min.Celkový čas1 hodina 20 min.
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Polovinu teplého mléka, lžičku cukru a rozdrobené droždí necháme nakynout - kvásek.
Mouku smícháme s cukrem, solí a přidáme kvásek, 50g másla, zbytek mléka, vejce a vypracujeme hladké tuhé těsto.
Těsto zabalíme do folie, aby neoschlo a dáme přes noc do lednice.
Druhý den rozválíme do obdélníku (asi na velikost 3 délek másla)
Do středu těsta položíme kostku másla, posypeme moukou a přeložíme volnými okraji těsta.
Rozválíme, a ještě jednou přeložíme.
Znovu zabalíme do folie a dáme na 1/2 hod do lednice.
Těsto znovu párkrát rozválíme a přeložíme.
Potom těsto rozkrojíme na 4 díly.
Každý z dílů vyválíme do kruhu, který rozdělíme na 8 dílů.
Postupně každou osminku smotáme od nejhrubšího k nejtenčímu.
Dáme na plech, necháme půl hodiny vykynout, potřeme vejcem.
Pečeme asi 20 minut při 180 st.

Domácí croissant

[cooked-sharing]

 

Ingredience

Postup

1

Polovinu teplého mléka, lžičku cukru a rozdrobené droždí necháme nakynout - kvásek.
Mouku smícháme s cukrem, solí a přidáme kvásek, 50g másla, zbytek mléka, vejce a vypracujeme hladké tuhé těsto.
Těsto zabalíme do folie, aby neoschlo a dáme přes noc do lednice.
Druhý den rozválíme do obdélníku (asi na velikost 3 délek másla)
Do středu těsta položíme kostku másla, posypeme moukou a přeložíme volnými okraji těsta.
Rozválíme, a ještě jednou přeložíme.
Znovu zabalíme do folie a dáme na 1/2 hod do lednice.
Těsto znovu párkrát rozválíme a přeložíme.
Potom těsto rozkrojíme na 4 díly.
Každý z dílů vyválíme do kruhu, který rozdělíme na 8 dílů.
Postupně každou osminku smotáme od nejhrubšího k nejtenčímu.
Dáme na plech, necháme půl hodiny vykynout, potřeme vejcem.
Pečeme asi 20 minut při 180 st.

Domácí croissant