Množství1 Porce
Doba přípravy30 min.Tepelná úprava2 hod. 30 min.Celkový čas3 hod.
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

V závorce jsou uvedena množství dle jiného receptu.

2

Vše omyjeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme na mírném ohni doměkka (asi 2 hod.). Potom prolisujeme, případně ještě rozmixujeme a zase vaříme až do zhoustnutí. Míchat, aby se kečup nepřipálil.
Ocet přidáváme až jsou rajčata rozvařená, jinak by už nezměkla.
Směs naplníme do nahřátých sklenic, zavíčkujeme a ještě horkou sklenici - až ji udržíte v ruce, otočte vzhůru nohama.
Skleničky můžeme přikrýt dekou, aby chladly pomaleji.

Domácí kečup

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

V závorce jsou uvedena množství dle jiného receptu.

2

Vše omyjeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme na mírném ohni doměkka (asi 2 hod.). Potom prolisujeme, případně ještě rozmixujeme a zase vaříme až do zhoustnutí. Míchat, aby se kečup nepřipálil.
Ocet přidáváme až jsou rajčata rozvařená, jinak by už nezměkla.
Směs naplníme do nahřátých sklenic, zavíčkujeme a ještě horkou sklenici - až ji udržíte v ruce, otočte vzhůru nohama.
Skleničky můžeme přikrýt dekou, aby chladly pomaleji.

Domácí kečup