Množství1 Porce
KategorieKuchyně, , Metoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy1 hodinaTepelná úprava30 min.Celkový čas1 hodina 30 min.
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Dýni oloupeme od slupky a očistíme od jader a vatového středu.
Opláchneme a nakrájíme na menší kusy aby se provařila.
Omyjeme citrony od případných chemikálií, nastrouháme si žlutou kůru, potom z citronu vymačkáme šťávu.
Ostrouhanou citronovou kůru z 1-2 citronů (pokud možno bez bílé části slupky - je hořká), hřebíček a skořici povaříme asi 10 minut v litu vody.
Potom vše vyjmeme, přidáme další 1-2 litry vody, nasypeme cukr a vaříme do změknutí.
Když vše trochu zchladne, přidáme ananasový džus. Citronovou šťávu podle toho jak to máte rádi sladké či kyselé. Pozor - každý citron je jinak kyselý.

2

Odebereme přebytečnou šťávu, ze které nám vznikne jako vedlejší produkt DŽUS.
Dýně rozmixujeme, případně zředíme odebranou šťávou.
Přesnídávku naplníme do menších skleniček, džus do sklenic 0,7 a sterilizujeme 15 minut při 85 °C.

přesnídávka

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Dýni oloupeme od slupky a očistíme od jader a vatového středu.
Opláchneme a nakrájíme na menší kusy aby se provařila.
Omyjeme citrony od případných chemikálií, nastrouháme si žlutou kůru, potom z citronu vymačkáme šťávu.
Ostrouhanou citronovou kůru z 1-2 citronů (pokud možno bez bílé části slupky - je hořká), hřebíček a skořici povaříme asi 10 minut v litu vody.
Potom vše vyjmeme, přidáme další 1-2 litry vody, nasypeme cukr a vaříme do změknutí.
Když vše trochu zchladne, přidáme ananasový džus. Citronovou šťávu podle toho jak to máte rádi sladké či kyselé. Pozor - každý citron je jinak kyselý.

2

Odebereme přebytečnou šťávu, ze které nám vznikne jako vedlejší produkt DŽUS.
Dýně rozmixujeme, případně zředíme odebranou šťávou.
Přesnídávku naplníme do menších skleniček, džus do sklenic 0,7 a sterilizujeme 15 minut při 85 °C.

Dýňová přesnídávka s ananasem