INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Dýni oloupeme od slupky a očistíme od jader a vatového středu.
Opláchneme a nakrájíme na menší kusy aby se provařila.
Omyjeme citrony od případných chemikálií, nastrouháme si žlutou kůru, potom z citronu vymačkáme šťávu.
Ostrouhanou citronovou kůru z 1-2 citronů (pokud možno bez bílé části slupky - je hořká), hřebíček a skořici povaříme asi 10 minut v litu vody.
Potom vše vyjmeme, přidáme další 1-2 litry vody, nasypeme cukr a vaříme do změknutí.
Když vše trochu zchladne, přidáme ananasový džus. Citronovou šťávu podle toho jak to máte rádi sladké či kyselé. Pozor - každý citron je jinak kyselý.
Odebereme přebytečnou šťávu, ze které nám vznikne jako vedlejší produkt DŽUS.
Dýně rozmixujeme, případně zředíme odebranou šťávou.
Přesnídávku naplníme do menších skleniček, džus do sklenic 0,7 a sterilizujeme 15 minut při 85 °C.

Ingredience
Postup
Dýni oloupeme od slupky a očistíme od jader a vatového středu.
Opláchneme a nakrájíme na menší kusy aby se provařila.
Omyjeme citrony od případných chemikálií, nastrouháme si žlutou kůru, potom z citronu vymačkáme šťávu.
Ostrouhanou citronovou kůru z 1-2 citronů (pokud možno bez bílé části slupky - je hořká), hřebíček a skořici povaříme asi 10 minut v litu vody.
Potom vše vyjmeme, přidáme další 1-2 litry vody, nasypeme cukr a vaříme do změknutí.
Když vše trochu zchladne, přidáme ananasový džus. Citronovou šťávu podle toho jak to máte rádi sladké či kyselé. Pozor - každý citron je jinak kyselý.
Odebereme přebytečnou šťávu, ze které nám vznikne jako vedlejší produkt DŽUS.
Dýně rozmixujeme, případně zředíme odebranou šťávou.
Přesnídávku naplníme do menších skleniček, džus do sklenic 0,7 a sterilizujeme 15 minut při 85 °C.
Zanechte Odpověď