INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Recept na tuhle dobrotu jsem před lety objevila na internetu a hned zkazila asi polovinu dávky tím, že jsem uvěřila, že ji mohu skladovat někde ve špajzu, protože má v sobě hodně cukru. Omyl. Od té doby ji dávám do lednice, kde se nekazí. Poslední skleničku si vždycky beru někdy na jaře.
Předem si připravit zavařovací skleničky - umýt horkou vodou a dát nahřát do trouby na cca 75 stupňů.
Do mixéru nasypat rybíz a cukr a mixovat a mixovat. ( dělám to tak, že mixuji s cukrem, nechám 15 minut odležet a opět celém rozmixuji. Většinou opakuji mixování celkem 3x a mám rozmixována i jadérka). Trvá to docela dlouho, několik minut. Čím déle, tím lépe, ale mixér se přeci jen krapet zahřívá, tak to s tím mixováním nepřehnat.
Rybízovou hmotu nalít do skleniček, přelít alkoholem a zavíčkovat.
Mixér nevymývat a dát do něj další várku.
Nelekejte se, že je džem řidší, protože zaručeně ztuhne díky vysokému obsahu pektinu v rybízu.

Ingredience
Postup
Recept na tuhle dobrotu jsem před lety objevila na internetu a hned zkazila asi polovinu dávky tím, že jsem uvěřila, že ji mohu skladovat někde ve špajzu, protože má v sobě hodně cukru. Omyl. Od té doby ji dávám do lednice, kde se nekazí. Poslední skleničku si vždycky beru někdy na jaře.
Předem si připravit zavařovací skleničky - umýt horkou vodou a dát nahřát do trouby na cca 75 stupňů.
Do mixéru nasypat rybíz a cukr a mixovat a mixovat. ( dělám to tak, že mixuji s cukrem, nechám 15 minut odležet a opět celém rozmixuji. Většinou opakuji mixování celkem 3x a mám rozmixována i jadérka). Trvá to docela dlouho, několik minut. Čím déle, tím lépe, ale mixér se přeci jen krapet zahřívá, tak to s tím mixováním nepřehnat.
Rybízovou hmotu nalít do skleniček, přelít alkoholem a zavíčkovat.
Mixér nevymývat a dát do něj další várku.
Nelekejte se, že je džem řidší, protože zaručeně ztuhne díky vysokému obsahu pektinu v rybízu.
Zanechte Odpověď