Množství1 Porce
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy1 hodinaTepelná úprava30 min.Celkový čas1 hodina 30 min.
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

Horní vrstva

1

Předehřejte troubu na 180 ° C. Vyložte si plech s pečícím papírem.
Ve velké misce vymícháme s bílků tuhý sníh a postupně přidáme moučkový cukr. Když je směs viskózní, přidejte zbývající moučkový cukr a citronovou šťávu a pokračujte v míchání, dokud není směs hustá. Nakonec pomalu přidejte mouku a ořechy.
Polovinu směsi (nebo těsto udělejte 2x po sobě) natřete na plech a pečte 10-12 minut, dokud nebude růžová. Do dveří trouby vložte dřevěnou lžíci, aby byly dveře mírně pootevřené.
Korpus nakloňte na pracovní plochu a sundejte i s pečicím papírem. Plát nakrájíme na tři pásy stejné šířky. Poté pečte druhou polovinu těsta stejným způsobem.

2

Tenké pásy korpusu důkladně potřete džemem a na to dáme další, který potřeme připraveným krémem. Přiložíme další korpus a vše opakujeme, až na sebe navršíme všech 6 plátů.
Horní vrstva by měla být s marmeládou. Lehce stlačte k sobě a krém, který se vytlačí bokem rozetřeme po stranách.
Dáme vychladit do lednice.

3

Připravíme si bílkovou polevu a do 1/3 zamícháme kakaový prášek. Touto tmavou částí vytvoříme slavný vzor Esterházy - nakreslením tmavou polevou čáry na délku. Pak nakreslete suchým nožem čáry podélně - nejprve zleva doprava a další řada zprava doleva.

eszterhazy schnitte

Podíl

 

Ingredience

Horní vrstva

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 ° C. Vyložte si plech s pečícím papírem.
Ve velké misce vymícháme s bílků tuhý sníh a postupně přidáme moučkový cukr. Když je směs viskózní, přidejte zbývající moučkový cukr a citronovou šťávu a pokračujte v míchání, dokud není směs hustá. Nakonec pomalu přidejte mouku a ořechy.
Polovinu směsi (nebo těsto udělejte 2x po sobě) natřete na plech a pečte 10-12 minut, dokud nebude růžová. Do dveří trouby vložte dřevěnou lžíci, aby byly dveře mírně pootevřené.
Korpus nakloňte na pracovní plochu a sundejte i s pečicím papírem. Plát nakrájíme na tři pásy stejné šířky. Poté pečte druhou polovinu těsta stejným způsobem.

2

Tenké pásy korpusu důkladně potřete džemem a na to dáme další, který potřeme připraveným krémem. Přiložíme další korpus a vše opakujeme, až na sebe navršíme všech 6 plátů.
Horní vrstva by měla být s marmeládou. Lehce stlačte k sobě a krém, který se vytlačí bokem rozetřeme po stranách.
Dáme vychladit do lednice.

3

Připravíme si bílkovou polevu a do 1/3 zamícháme kakaový prášek. Touto tmavou částí vytvoříme slavný vzor Esterházy - nakreslením tmavou polevou čáry na délku. Pak nakreslete suchým nožem čáry podélně - nejprve zleva doprava a další řada zprava doleva.

Eszterhazy řezy