Množství1 Porce
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava1 hodina 40 min.Celkový čas2 hod.
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Nemáte-li rádi cibuli, nezoufejte. V této cibulačce budete mít pocit, že jde o zelí.
Cibuli nakrájet na měsíčky, pokud možno tenké.
Rozpustíme máslo a společně s cibulí mícháme asi 10 minut, až cibule zmenší svou velikost.
Zmírníme plamen a dusíme při občasném míchání něco přes hodinu, aby se nepřipálila. Cibule získá medovou barvu i chuť a bude mít asi desetinový objem původního stavu.
Přidáme bobkový list, mletý pepř a sušený tymián raději v nějaké gáze, protože v polévce nevypadá hezky. Čerstvé snítky mohou být celé, ta se dají vyndat.
Přilejeme vývar, přidáme víno a zavaříme.
Rozmícháme mouku ve vodě a nalejeme do horké polévky, kterou ještě asi 10-15 minut vaříme.
Nakrájíme bagetu na kolečka a dáme do trouby zapéct, až zrůžoví.
Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Do misky dáme 4 kolečka opečené bagety, zalejeme vřelou polévkou a zasypeme sýrem. Správně by se měl sýr ještě flambovat (nebo celé zapéct v troubě), ale věřím, že vám bude chutnat i bez toho.

Francouzská cibulačka

[cooked-sharing]

 

Ingredience

Postup

1

Nemáte-li rádi cibuli, nezoufejte. V této cibulačce budete mít pocit, že jde o zelí.
Cibuli nakrájet na měsíčky, pokud možno tenké.
Rozpustíme máslo a společně s cibulí mícháme asi 10 minut, až cibule zmenší svou velikost.
Zmírníme plamen a dusíme při občasném míchání něco přes hodinu, aby se nepřipálila. Cibule získá medovou barvu i chuť a bude mít asi desetinový objem původního stavu.
Přidáme bobkový list, mletý pepř a sušený tymián raději v nějaké gáze, protože v polévce nevypadá hezky. Čerstvé snítky mohou být celé, ta se dají vyndat.
Přilejeme vývar, přidáme víno a zavaříme.
Rozmícháme mouku ve vodě a nalejeme do horké polévky, kterou ještě asi 10-15 minut vaříme.
Nakrájíme bagetu na kolečka a dáme do trouby zapéct, až zrůžoví.
Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Do misky dáme 4 kolečka opečené bagety, zalejeme vřelou polévkou a zasypeme sýrem. Správně by se měl sýr ještě flambovat (nebo celé zapéct v troubě), ale věřím, že vám bude chutnat i bez toho.

Francouzská cibulačka