INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Na guláš se nejvíce hodí hovězí kližka. Pokud použijeme maso vepřové pak je to plecko. Guláš z hovězího masa ma tmavou barvu, z vepřového je světlejší.
Do většího hrnce necháme roztopit vepřové sádlo, následně přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Cibuli se snažíme dělat pozvolna na mírném ohni až do zlatavé barvy, poté přidáme nakrájené vepřové plecko cca 3 x 3 cm, sůl, kmín, černý pepř, chilli, sladkou papriku - vše mícháme asi 2-3 minuty, aby se maso zatáhlo. Následně do hrnce přidáme 1,5 l vývaru, 4 stroužky prolisovaného česneku a 3 na kostičky nakrájené krajíce chleba pro zahuštění šťávy.
Jako příloha se hodí houskový knedlík, chleba. Pro ozdobení porce použijte jemně nakrájená kolečka syrové cibule a papriky.

Ingredience
Postup
Na guláš se nejvíce hodí hovězí kližka. Pokud použijeme maso vepřové pak je to plecko. Guláš z hovězího masa ma tmavou barvu, z vepřového je světlejší.
Do většího hrnce necháme roztopit vepřové sádlo, následně přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Cibuli se snažíme dělat pozvolna na mírném ohni až do zlatavé barvy, poté přidáme nakrájené vepřové plecko cca 3 x 3 cm, sůl, kmín, černý pepř, chilli, sladkou papriku - vše mícháme asi 2-3 minuty, aby se maso zatáhlo. Následně do hrnce přidáme 1,5 l vývaru, 4 stroužky prolisovaného česneku a 3 na kostičky nakrájené krajíce chleba pro zahuštění šťávy.
Jako příloha se hodí houskový knedlík, chleba. Pro ozdobení porce použijte jemně nakrájená kolečka syrové cibule a papriky.
Zanechte Odpověď