Množství1 Porce
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy30 min.Tepelná úprava1 hodinaCelkový čas1 hodina 30 min.
Autor.Jirka

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Na guláš se nejvíce hodí hovězí kližka. Pokud použijeme maso vepřové pak je to plecko. Guláš z hovězího masa ma tmavou barvu, z vepřového je světlejší.

2

Do většího hrnce necháme roztopit vepřové sádlo, následně přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Cibuli se snažíme dělat pozvolna na mírném ohni až do zlatavé barvy, poté přidáme nakrájené vepřové plecko cca 3 x 3 cm, sůl, kmín, černý pepř, chilli, sladkou papriku - vše mícháme asi 2-3 minuty, aby se maso zatáhlo. Následně do hrnce přidáme 1,5 l vývaru, 4 stroužky prolisovaného česneku a 3 na kostičky nakrájené krajíce chleba pro zahuštění šťávy.

3

Jako příloha se hodí houskový knedlík, chleba. Pro ozdobení porce použijte jemně nakrájená kolečka syrové cibule a papriky.

Guláš podle Jirky

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Na guláš se nejvíce hodí hovězí kližka. Pokud použijeme maso vepřové pak je to plecko. Guláš z hovězího masa ma tmavou barvu, z vepřového je světlejší.

2

Do většího hrnce necháme roztopit vepřové sádlo, následně přidáme cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Cibuli se snažíme dělat pozvolna na mírném ohni až do zlatavé barvy, poté přidáme nakrájené vepřové plecko cca 3 x 3 cm, sůl, kmín, černý pepř, chilli, sladkou papriku - vše mícháme asi 2-3 minuty, aby se maso zatáhlo. Následně do hrnce přidáme 1,5 l vývaru, 4 stroužky prolisovaného česneku a 3 na kostičky nakrájené krajíce chleba pro zahuštění šťávy.

3

Jako příloha se hodí houskový knedlík, chleba. Pro ozdobení porce použijte jemně nakrájená kolečka syrové cibule a papriky.

Guláš podle Jirky