Množství
 

 

Doba přípravy15 min.Tepelná úprava35 min.Celkový čas50 min.
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

Marináda

1

Do kuchyňského robota vybaveného kovovou čepelí dejte česnek, rozmarýn, tymián, kajenský pepř a sůl.
Mixujte, dokud se vše nepromísí.
Nalijte olivový olej a znovu mixujte do pasty. Pozor - neplatí rovnice, že čím víc koření, tím lépe, zanikla by skutečná chuť masa. Je -li maso tuhé, pak díky kyselým přísadám je maso křehčí.
Naporcované steaky se nikdy neomývají ani nenaklepávají. a zbavit ho tuhých blan - ne ale tuku, který mu dodává chuť a chrání ho před vysušením. Vazivo odstraňujte opatrně, abyste neporušili svalovinu, z níž by pak vytekla šťáva. Steaky nikdy nenaklepávejte,
Pastu natřete na obě strany jehněčích kotlet a nechejte je v lednici marinovat po dobu nejméně 1 hodiny, raději však několik hodin. U kvalitních mas není marinování potřeba.
Vyjměte z ledničky a nechte kotlety tzv. vydýchat při pokojové teplotě alespoň 20 minut.
Maso vyjměte z marinády a pečlivě osušte, aby marináda nekapala do topeniště.
Vložit na rozpálený gril, aby nevytekla šťáva a zprudka opéct z obou stran. Potom pokračovat v pečení při mírnější teplotě a můžete ogrilovat i boky masa. Při otáčení masa jej vždy položte na jiné místo, kde je vyšší teplota než na místě původním. Do masa nikdy nepíchejte.

2

Doba pečení se liší podle vašich požadavků:
- rare (krvavý, hodně měkký) se peče dvě minuty
- medium rare cca tři minuty z obou stran
- medium, středně propečený, zhruba čtyři minuty
- medium well přibližně 4 a půl minuty
- well done se peče asi pět minut z obou stran

Podíl

 

Ingredience

Marináda

Postup

1

Do kuchyňského robota vybaveného kovovou čepelí dejte česnek, rozmarýn, tymián, kajenský pepř a sůl.
Mixujte, dokud se vše nepromísí.
Nalijte olivový olej a znovu mixujte do pasty. Pozor - neplatí rovnice, že čím víc koření, tím lépe, zanikla by skutečná chuť masa. Je -li maso tuhé, pak díky kyselým přísadám je maso křehčí.
Naporcované steaky se nikdy neomývají ani nenaklepávají. a zbavit ho tuhých blan - ne ale tuku, který mu dodává chuť a chrání ho před vysušením. Vazivo odstraňujte opatrně, abyste neporušili svalovinu, z níž by pak vytekla šťáva. Steaky nikdy nenaklepávejte,
Pastu natřete na obě strany jehněčích kotlet a nechejte je v lednici marinovat po dobu nejméně 1 hodiny, raději však několik hodin. U kvalitních mas není marinování potřeba.
Vyjměte z ledničky a nechte kotlety tzv. vydýchat při pokojové teplotě alespoň 20 minut.
Maso vyjměte z marinády a pečlivě osušte, aby marináda nekapala do topeniště.
Vložit na rozpálený gril, aby nevytekla šťáva a zprudka opéct z obou stran. Potom pokračovat v pečení při mírnější teplotě a můžete ogrilovat i boky masa. Při otáčení masa jej vždy položte na jiné místo, kde je vyšší teplota než na místě původním. Do masa nikdy nepíchejte.

2

Doba pečení se liší podle vašich požadavků:
- rare (krvavý, hodně měkký) se peče dvě minuty
- medium rare cca tři minuty z obou stran
- medium, středně propečený, zhruba čtyři minuty
- medium well přibližně 4 a půl minuty
- well done se peče asi pět minut z obou stran

Jehněčí steak