Množství1 Porce
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy15 min.Tepelná úprava1 hodinaCelkový čas1 hodina 15 min.
Autor.Jirka

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Hovězí maso nakrájíme na nudličky, na pánev (kastrol dle množství masa) nalijeme olej a přidáme drobně nakrájenou cibuli. V okamžiku, kdy cibule zesklovatí, přidáme kousky masa, které orestujeme.
Pak přidáme polovinu drobně nasekaného zázvoru, sůl, víno a za občasného míchání přidáme vývar, sójovou omáčku, cukr a škrob. Vše následně dusíme po dobu, než maso změkne, působením škrobu výpek postupně houstne, proto případně občas podlijte maso vodou nebo vývarem - doba dušení je odvislá dle tloušťky nakrájených plátků masa. Před odstavením hotového pokrmu přidáme druhou polovinu zázvoru a případně ještě dochutíme.
Maso podáváme s rýží nebo opékanými brambory a zelným salátem.

Hovězí se zázvorem

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Hovězí maso nakrájíme na nudličky, na pánev (kastrol dle množství masa) nalijeme olej a přidáme drobně nakrájenou cibuli. V okamžiku, kdy cibule zesklovatí, přidáme kousky masa, které orestujeme.
Pak přidáme polovinu drobně nasekaného zázvoru, sůl, víno a za občasného míchání přidáme vývar, sójovou omáčku, cukr a škrob. Vše následně dusíme po dobu, než maso změkne, působením škrobu výpek postupně houstne, proto případně občas podlijte maso vodou nebo vývarem - doba dušení je odvislá dle tloušťky nakrájených plátků masa. Před odstavením hotového pokrmu přidáme druhou polovinu zázvoru a případně ještě dochutíme.
Maso podáváme s rýží nebo opékanými brambory a zelným salátem.

Hovězí se zázvorem