Množství1 Porce
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava1 hodinaCelkový čas1 hodina 20 min.
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Hrách namočíme den předem, aby se rychleji uvařil, ale při dostatečné trpělivosti se dá uvařit až tentýž den, kdy se pro to rozhodnete. Výhodou namočení je i nižší nadýmání.
Vodu z namočeného hrachu vylejeme a dáme tolik, aby byl hrách ponořený. Dáme vařit a doléváme vývarem.
Uvařený propasírujeme přes síto, nebo rozmixujeme na hladký krém.
Na pánvi orestujeme na oleji nakrájenou uzeninu, vyndáme ji a do tuku přidáme mouku. Uděláme růžovou jíšku.
Jíšku dáme do polévky a ještě 10 - 15 minut povaříme, aby zmizela pachuť mouky. Před dovařením přidáme majoránku a do hotové polévky dáme konzervovaný hrášek.
Na pánvi nasucho opražíme housku. Do polévky si pak každý přidá tolik krutonů, kolik má rád.
Ozdobit můžete šlehačkou, já ale nedávám.

Hrachová polévka

[cooked-sharing]

 

Ingredience

Postup

1

Hrách namočíme den předem, aby se rychleji uvařil, ale při dostatečné trpělivosti se dá uvařit až tentýž den, kdy se pro to rozhodnete. Výhodou namočení je i nižší nadýmání.
Vodu z namočeného hrachu vylejeme a dáme tolik, aby byl hrách ponořený. Dáme vařit a doléváme vývarem.
Uvařený propasírujeme přes síto, nebo rozmixujeme na hladký krém.
Na pánvi orestujeme na oleji nakrájenou uzeninu, vyndáme ji a do tuku přidáme mouku. Uděláme růžovou jíšku.
Jíšku dáme do polévky a ještě 10 - 15 minut povaříme, aby zmizela pachuť mouky. Před dovařením přidáme majoránku a do hotové polévky dáme konzervovaný hrášek.
Na pánvi nasucho opražíme housku. Do polévky si pak každý přidá tolik krutonů, kolik má rád.
Ozdobit můžete šlehačkou, já ale nedávám.

Hrachová polévka