INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Hrách namočíme den předem, aby se rychleji uvařil, ale při dostatečné trpělivosti se dá uvařit až tentýž den, kdy se pro to rozhodnete. Výhodou namočení je i nižší nadýmání.
Vodu z namočeného hrachu vylejeme a dáme tolik, aby byl hrách ponořený. Dáme vařit a doléváme vývarem.
Uvařený propasírujeme přes síto, nebo rozmixujeme na hladký krém.
Na pánvi orestujeme na oleji nakrájenou uzeninu, vyndáme ji a do tuku přidáme mouku. Uděláme růžovou jíšku.
Jíšku dáme do polévky a ještě 10 - 15 minut povaříme, aby zmizela pachuť mouky. Před dovařením přidáme majoránku a do hotové polévky dáme konzervovaný hrášek.
Na pánvi nasucho opražíme housku. Do polévky si pak každý přidá tolik krutonů, kolik má rád.
Ozdobit můžete šlehačkou, já ale nedávám.

Ingredience
Postup
Hrách namočíme den předem, aby se rychleji uvařil, ale při dostatečné trpělivosti se dá uvařit až tentýž den, kdy se pro to rozhodnete. Výhodou namočení je i nižší nadýmání.
Vodu z namočeného hrachu vylejeme a dáme tolik, aby byl hrách ponořený. Dáme vařit a doléváme vývarem.
Uvařený propasírujeme přes síto, nebo rozmixujeme na hladký krém.
Na pánvi orestujeme na oleji nakrájenou uzeninu, vyndáme ji a do tuku přidáme mouku. Uděláme růžovou jíšku.
Jíšku dáme do polévky a ještě 10 - 15 minut povaříme, aby zmizela pachuť mouky. Před dovařením přidáme majoránku a do hotové polévky dáme konzervovaný hrášek.
Na pánvi nasucho opražíme housku. Do polévky si pak každý přidá tolik krutonů, kolik má rád.
Ozdobit můžete šlehačkou, já ale nedávám.
Zanechte Odpověď