Množství1 Porce
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava5 hod.Celkový čas5 hod. 20 min.
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

Marináda 1:
Marináda 2:
Omáčka

1

Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme maso na 3-4cm kousky. Pak vložte vše do misky s česnekem, zázvorem, solí, chilli práškem a citrónovou šťávou. Vše přikryjeme fólií a dáme do chladu na 30 minut.
Nyní smíchejte jogurt, garam masala, kurkumu a kmín, přidejte ke kuřeti a dobře promíchejte Znovu dejte do chladu asi na 3-4 hodin.
Předehřejte troubu asi na 190C a vložte marinované kousky na grilovací jehlici. Pod to dáme plech, kam bude šťáva odkapávat. Pečeme asi 15 - 20 minut.

Omáčka:
2

Rozehřejte ghí nebo máslo, přidejte česnek a zázvor. Asi minutu smažíme, pak přidejte kardamom, hřebíček, koriandr, garam masala , kurkumu a chilli prášek. Dobře promíchejte a smažte další 1-2 minuty.
Přidejte celé zelené chilli papričky, které na několika místech propíchnete, aby uvolnily šťávu. Pak přidáme rajčatový protlak, celý česnek, citronovou šťávu a vaříme ještě pár minut.
Nyní přidáme plechovku rajčat i se šťávou z plechovky. Pokud chcete mít omáčku hladkou tak je nejdříve rozmixujte nebo nakrájejte. Pozor na levné konzervy, které mají moc vody, tu tam pak dodejte dle hustoty. Nakonec vmícháme med.
Přidejte kuřecí maso omáčky vaříme, dokud se omáčka nezredukuje.
Odstraňte celé papriky a oba stroužky a zlikvidujte je.
Přidejte máslo a smetanu za stejnou dobu a nepřetržitě míchejte, dokud se to všechno nerozpustí.
Dochuťte a ihned podávejte např. s rýží, ozdobené nasekanou koriandrem.

INDICKÉ MÁSLOVÉ KUŘE

[cooked-sharing]

 

Ingredience

Marináda 1:
Marináda 2:
Omáčka

Postup

1

Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme maso na 3-4cm kousky. Pak vložte vše do misky s česnekem, zázvorem, solí, chilli práškem a citrónovou šťávou. Vše přikryjeme fólií a dáme do chladu na 30 minut.
Nyní smíchejte jogurt, garam masala, kurkumu a kmín, přidejte ke kuřeti a dobře promíchejte Znovu dejte do chladu asi na 3-4 hodin.
Předehřejte troubu asi na 190C a vložte marinované kousky na grilovací jehlici. Pod to dáme plech, kam bude šťáva odkapávat. Pečeme asi 15 - 20 minut.

Omáčka:
2

Rozehřejte ghí nebo máslo, přidejte česnek a zázvor. Asi minutu smažíme, pak přidejte kardamom, hřebíček, koriandr, garam masala , kurkumu a chilli prášek. Dobře promíchejte a smažte další 1-2 minuty.
Přidejte celé zelené chilli papričky, které na několika místech propíchnete, aby uvolnily šťávu. Pak přidáme rajčatový protlak, celý česnek, citronovou šťávu a vaříme ještě pár minut.
Nyní přidáme plechovku rajčat i se šťávou z plechovky. Pokud chcete mít omáčku hladkou tak je nejdříve rozmixujte nebo nakrájejte. Pozor na levné konzervy, které mají moc vody, tu tam pak dodejte dle hustoty. Nakonec vmícháme med.
Přidejte kuřecí maso omáčky vaříme, dokud se omáčka nezredukuje.
Odstraňte celé papriky a oba stroužky a zlikvidujte je.
Přidejte máslo a smetanu za stejnou dobu a nepřetržitě míchejte, dokud se to všechno nerozpustí.
Dochuťte a ihned podávejte např. s rýží, ozdobené nasekanou koriandrem.

Indické máslové kuře