Množství1 Porce
Kategorie, Metoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava20 min.Celkový čas40 min.
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Strouhanku dáme do misky, zalijeme mlékem a necháme 20 minut odstát.
V pánvi na středním ohni zahřejeme olivový olej a v něm zesklovatíme cibuli, cca 20 minut.
Ve velké míse smícháme hovězí a vepřové maso. Přidáme cibuli, mléko se strouhankou, vejce, petrželku, česnek, sůl, černý pepř, červenou papriku, italské bylinky a nastrouhaný sýr a vše promícháme.
Předehřejeme si troubu na 220 °C. Mokrýma rukama z masové směsi tvarujeme kuličky o průměru cca 3 centimetry a klademe je na připravený pečicí papír na plechu. Pečeme v troubě, dokud nejsou hnědé a propečené cca 20 minut.
Tyto masové kuličky se hodí k rajské omáčce nebo i jako předkrm s pečivem

Italské masové kuličky

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Strouhanku dáme do misky, zalijeme mlékem a necháme 20 minut odstát.
V pánvi na středním ohni zahřejeme olivový olej a v něm zesklovatíme cibuli, cca 20 minut.
Ve velké míse smícháme hovězí a vepřové maso. Přidáme cibuli, mléko se strouhankou, vejce, petrželku, česnek, sůl, černý pepř, červenou papriku, italské bylinky a nastrouhaný sýr a vše promícháme.
Předehřejeme si troubu na 220 °C. Mokrýma rukama z masové směsi tvarujeme kuličky o průměru cca 3 centimetry a klademe je na připravený pečicí papír na plechu. Pečeme v troubě, dokud nejsou hnědé a propečené cca 20 minut.
Tyto masové kuličky se hodí k rajské omáčce nebo i jako předkrm s pečivem

Italské masové kuličky