KategorieKuchyně, , Metoda vaření
Hodnocení
 

AutorHost
Doba přípravy1 hodinaObtížnostStředně pokročilí

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Umyjeme jablka, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na kousky. Vše spaříme vroucí vodou, ve které jsme rozpustili cukr a živnou sůl.
Po vychladnutí přidejte namnožené kvasinky a nechejte asi jeden den stát v nějaké nádobě, kterou uzavřete kvasnou zátkou (demižon).
Hotovou směs vylisujeme a přidáme roztok 1,8 kg cukru s 1 litrem cukru a znovu dáme do kvasné nádoby s kvasnou zátkou (bublátko)
Po týdnu se mošt doplní na finálních 5 litrů cukernatým roztokem a sledujeme jej. Jakmile se začne čistit od kalu, který usedá na dno, tak víno stočíme do menší nádoby a zase doplníme cukernatým roztokem. Kdy je potřeba víno stočit poznáme tak, že se bublinky začnou uvolňovat hodně pomalu. Přetáčení opakujte několikrát, aby se víno vyčistilo. Až je víno úplně čisté stočíme je do lahví a uskladníme v chladnu.

víno

Ingredience

Postup

1

Umyjeme jablka, odstraníme jádřinec a nakrájíme je na kousky. Vše spaříme vroucí vodou, ve které jsme rozpustili cukr a živnou sůl.
Po vychladnutí přidejte namnožené kvasinky a nechejte asi jeden den stát v nějaké nádobě, kterou uzavřete kvasnou zátkou (demižon).
Hotovou směs vylisujeme a přidáme roztok 1,8 kg cukru s 1 litrem cukru a znovu dáme do kvasné nádoby s kvasnou zátkou (bublátko)
Po týdnu se mošt doplní na finálních 5 litrů cukernatým roztokem a sledujeme jej. Jakmile se začne čistit od kalu, který usedá na dno, tak víno stočíme do menší nádoby a zase doplníme cukernatým roztokem. Kdy je potřeba víno stočit poznáme tak, že se bublinky začnou uvolňovat hodně pomalu. Přetáčení opakujte několikrát, aby se víno vyčistilo. Až je víno úplně čisté stočíme je do lahví a uskladníme v chladnu.

Jablečné víno