INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Na játrové knedlíčky můžete použít jakákoli játra, ale každá mají trochu jinou chuť, stejně jako maso zvířete, ze kterého jsou. Já používám kuřecí.
Pokud se bojíme, že si polévku zakalíme, dáme je vařit zvlášť. Pokud nechceme přijít o specifickou chuť o kterou tím přijdeme, vaříme přímo v polévce. Lze udělat i kombinaci obého. Uvařit ve vodě, kterou necháme ustát aby kal sednul a pak smíchat s vývarem.
Játra zbavíme žilek a tuku.
Potom drcený česnek a naškrábaná játra (pomeleme, rozmixujeme) promícháme s dalšími přísadami. Někdo mixuje dohladka, někdo má v knedlíčcích raději kousky jater.
Přidáváme vejce, sůl, majoránku, pepř, muškátový oříšek a nasekanou zelenou petržel.
Nakonec vmícháme strouhanku a dáme asi 30 minut odpočinout aby nasákla vlhkost z masa. Když je hmota i pak řídká, přidáme ještě trochu strouhanky. Čim je ale hmota měkčí, tím jemnější knedlíčky budou.
Takže nejedná-li se vám úplně až tak o vzhled, můžete knedlíčky udělat v "rajbovači" na slovenské halušky. Chcete-li mít úhledné kulaté knedlíčky, navlhčete si ruku vodou a knedlíčky si vytvarujte.
Knedlíčky vhazujte do vývaru, který mírně vře a velmi zvolna povařte asi 10 - 15 minut. Čím větší knedlíčky, tím déle vaříme.
Zavářejte je do vody, která jen sotva vře, a nechte je líně povalovat. Žádný prudký var, ten by jim přivodil zbytečné trhliny, přeci jenom je tohle jemná záležitost, i kdyby byla z hovězích jater.
Zavářku si můžete udělat i tzv. do zásoby a zamrazit, ale co je čerstvé, to je čerstvé.

Ingredience
Postup
Na játrové knedlíčky můžete použít jakákoli játra, ale každá mají trochu jinou chuť, stejně jako maso zvířete, ze kterého jsou. Já používám kuřecí.
Pokud se bojíme, že si polévku zakalíme, dáme je vařit zvlášť. Pokud nechceme přijít o specifickou chuť o kterou tím přijdeme, vaříme přímo v polévce. Lze udělat i kombinaci obého. Uvařit ve vodě, kterou necháme ustát aby kal sednul a pak smíchat s vývarem.
Játra zbavíme žilek a tuku.
Potom drcený česnek a naškrábaná játra (pomeleme, rozmixujeme) promícháme s dalšími přísadami. Někdo mixuje dohladka, někdo má v knedlíčcích raději kousky jater.
Přidáváme vejce, sůl, majoránku, pepř, muškátový oříšek a nasekanou zelenou petržel.
Nakonec vmícháme strouhanku a dáme asi 30 minut odpočinout aby nasákla vlhkost z masa. Když je hmota i pak řídká, přidáme ještě trochu strouhanky. Čim je ale hmota měkčí, tím jemnější knedlíčky budou.
Takže nejedná-li se vám úplně až tak o vzhled, můžete knedlíčky udělat v "rajbovači" na slovenské halušky. Chcete-li mít úhledné kulaté knedlíčky, navlhčete si ruku vodou a knedlíčky si vytvarujte.
Knedlíčky vhazujte do vývaru, který mírně vře a velmi zvolna povařte asi 10 - 15 minut. Čím větší knedlíčky, tím déle vaříme.
Zavářejte je do vody, která jen sotva vře, a nechte je líně povalovat. Žádný prudký var, ten by jim přivodil zbytečné trhliny, přeci jenom je tohle jemná záležitost, i kdyby byla z hovězích jater.
Zavářku si můžete udělat i tzv. do zásoby a zamrazit, ale co je čerstvé, to je čerstvé.
Zanechte Odpověď