Množství1 Porce
KategorieKuchyně, Metoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy40 min.Tepelná úprava10 min.Celkový čas50 min.
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

Poleva

1

Smíchejte med s vejci a změklým máslem. Přidejte moučkový cukr, koření a kakao. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracujte hladké těsto. To nechte zabalené v potravinářské fólii přes noc odpočinout.
Těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrajujte libovolné tvary. Ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě při 180°C 7 až 10 minut, dokud nebudou perníčky pevné.
Cukr prosejte a vyšlehejte s bílkem a citronovou šťávou do hladka. Nechte pod mokrou utěrkou několik minut odležet. Polevu přendejte do zdobícího sáčku a ozdobte perníčky.

pernicky

Podíl

 

Ingredience

Poleva

Postup

1

Smíchejte med s vejci a změklým máslem. Přidejte moučkový cukr, koření a kakao. Nakonec vmíchejte mouku smíchanou s jedlou sodou a vypracujte hladké těsto. To nechte zabalené v potravinářské fólii přes noc odpočinout.
Těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm a vykrajujte libovolné tvary. Ty přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte v předehřáté troubě při 180°C 7 až 10 minut, dokud nebudou perníčky pevné.
Cukr prosejte a vyšlehejte s bílkem a citronovou šťávou do hladka. Nechte pod mokrou utěrkou několik minut odležet. Polevu přendejte do zdobícího sáčku a ozdobte perníčky.

Vánoční perníčky