Množství
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy1 hodinaTepelná úprava30 min.Celkový čas1 hodina 30 min.
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Z kvasnic, vody, cukru a trochy mouky si udělejte kvásek.
Potom smíchat se zbytkem mouky a máslem a vypracovat v pevné těsto.
Těsto nechejte vykynout na dvojnásobnou velikost.
Připravte si 2 vymaštěné plechy (vyložené papírem).
Rozdělte na 4 díly a vytvořte z nich bochánky, které postupně vyválejte do kruhu. Kruh rozřízněte na 4 díly a vždy od nejširší části stočte na rohlíky. Vyjde vám tedy 16 ks rohlíků.
Rohlíky dejte na plech a dejte zase asi na 10-15 minut kynout. Potom potřete olejem (nebo máslem) a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C, dokud nezrůžoví.

Karlovarský rohlík

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Z kvasnic, vody, cukru a trochy mouky si udělejte kvásek.
Potom smíchat se zbytkem mouky a máslem a vypracovat v pevné těsto.
Těsto nechejte vykynout na dvojnásobnou velikost.
Připravte si 2 vymaštěné plechy (vyložené papírem).
Rozdělte na 4 díly a vytvořte z nich bochánky, které postupně vyválejte do kruhu. Kruh rozřízněte na 4 díly a vždy od nejširší části stočte na rohlíky. Vyjde vám tedy 16 ks rohlíků.
Rohlíky dejte na plech a dejte zase asi na 10-15 minut kynout. Potom potřete olejem (nebo máslem) a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C, dokud nezrůžoví.

Karlovarské rohlíky