Množství1 Porce
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy1 hodina 30 min.Tepelná úprava1 hodinaCelkový čas2 hod. 30 min.
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Utřít máslo s cukrem a se žloutky.
Přidat mouku a kvásek (který jsme si vyrobili z mléka, lžíce mouky a lžičky cukru).
Důkladně uhněteme a necháme v teple vykynout - vykyne asi na dvojnásobnou velikost těsta. Konzistence těsta by měla být středně hustá.
Naplníme džemem a vytvoříme koblihy, a ještě necháme asi 20 minut kynout. Potom smažíme, nejlépe ve 100 % tuku, který se tolik nevpíjí do těsta.

Koblihy

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Utřít máslo s cukrem a se žloutky.
Přidat mouku a kvásek (který jsme si vyrobili z mléka, lžíce mouky a lžičky cukru).
Důkladně uhněteme a necháme v teple vykynout - vykyne asi na dvojnásobnou velikost těsta. Konzistence těsta by měla být středně hustá.
Naplníme džemem a vytvoříme koblihy, a ještě necháme asi 20 minut kynout. Potom smažíme, nejlépe ve 100 % tuku, který se tolik nevpíjí do těsta.

Koblihy