Množství
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy30 min.Tepelná úprava30 min.Celkový čas1 hodina
AutorAdministrátor

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Vypracujeme těsto, se kterým hned pracujeme dále. Výhoda tohoto těsta je ta, že jsou koláčky dlouho čerstvé.
Z vypracovaného těsta vyválíme placku a vykrajujeme kolečka 5-10 cm.
Do středu dáme makovou nebo ořechovou náplň a kolečko zabalíme do kuličky. /Tvarohová náplň by musela být hodně tuhá, jinak se koláček špatně balí./
Kuličky z horní části namočíme do rozšlehaného vajíčka a podom do posypky (cukr, máslo, mouka).
Kuličky nakynou jen trochu, budou tedy stačit 2-3 plechy, podle toho, jak velké jste dělali kuličky.
Necháme asi půl hodiny na plechu odpočinout a dáme do trouby.
Pečeme asi 30 minut na 180 st. C do růžova. Nakonec obalíme v cukru.

koláčky

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Vypracujeme těsto, se kterým hned pracujeme dále. Výhoda tohoto těsta je ta, že jsou koláčky dlouho čerstvé.
Z vypracovaného těsta vyválíme placku a vykrajujeme kolečka 5-10 cm.
Do středu dáme makovou nebo ořechovou náplň a kolečko zabalíme do kuličky. /Tvarohová náplň by musela být hodně tuhá, jinak se koláček špatně balí./
Kuličky z horní části namočíme do rozšlehaného vajíčka a podom do posypky (cukr, máslo, mouka).
Kuličky nakynou jen trochu, budou tedy stačit 2-3 plechy, podle toho, jak velké jste dělali kuličky.
Necháme asi půl hodiny na plechu odpočinout a dáme do trouby.
Pečeme asi 30 minut na 180 st. C do růžova. Nakonec obalíme v cukru.

Křehké koláčky