Množství1 Porce
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava40 min.Celkový čas1 hodina
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

Kvásek
Potření

1

Kvasnice rozmíchat s cukrem, potom přidat mléko a nechat vykynout.
Do mísy dejte většinu mouky, smíchanou s cukrem, doprostřed nalejeme žloutky, kvásek, hodně měkké máslo, citronovou kůru a šlehačku.
Vymíchat ze všeho těsto. Do zbývající mouky a cukru zamíchejte sůl a zapracujte do hotového těsta.
Dejte jej odpočinout na chvíli do lednice, protože se studené lépe vyvaluje. Proto zdánlivě nekynuté. Těsto kyne i v chladu.
Vytvoříme placku 3-4 mm silnou, ze které vykrajujeme čtverečky, které naplníme libovolnou náplní. Spojte všechny čtyři rohy k sobě.
Na plech je poklademe jeden vedle druhého bez mezer, protože už více neporostou. Pečeme při 180 °C asi 20 minut dorůžova.
Po vyndání z trouby potřeme směsí rozpuštěného másla a rumu. Když se vše vsákne, tak ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

Křehké šátečky

Podíl

 

Ingredience

Kvásek
Potření

Postup

1

Kvasnice rozmíchat s cukrem, potom přidat mléko a nechat vykynout.
Do mísy dejte většinu mouky, smíchanou s cukrem, doprostřed nalejeme žloutky, kvásek, hodně měkké máslo, citronovou kůru a šlehačku.
Vymíchat ze všeho těsto. Do zbývající mouky a cukru zamíchejte sůl a zapracujte do hotového těsta.
Dejte jej odpočinout na chvíli do lednice, protože se studené lépe vyvaluje. Proto zdánlivě nekynuté. Těsto kyne i v chladu.
Vytvoříme placku 3-4 mm silnou, ze které vykrajujeme čtverečky, které naplníme libovolnou náplní. Spojte všechny čtyři rohy k sobě.
Na plech je poklademe jeden vedle druhého bez mezer, protože už více neporostou. Pečeme při 180 °C asi 20 minut dorůžova.
Po vyndání z trouby potřeme směsí rozpuštěného másla a rumu. Když se vše vsákne, tak ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

Křehké šátečky