Množství1 Porce
Kategorie, Metoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava1 hodinaCelkový čas1 hodina 20 min.
Autor.Jirka

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Do většího hrnce dáme olej a na jemno nakrájenou cibuli. V okamžiku, kdy cibule zesklovatí, přidáme omyté, osolené a naporcované kuře, osmahneme z obou stran, nasypeme do tuku sladkou paprikou, přidáme cca 2 dcl vody a dusíme na mírném plameni cca 50 minut.
Poté kuřecí kousky vyjmeme a maso obereme od kostí a odložíme na další použití. Šťávu rozmixujeme a přidáme 1,2 l mléka a ohříváme až do varu.
Rozmícháme 0,3 l mléka a hladké mouky a jakmile výpek s mlékem přichází do varu, přidáme to do omáčky. Mícháme až do zhoustnutí omáčky (asi 20 minut). Pokud je nutno, dochutit solí, nebo naředit mlékem, protože omáčka zhoustne.
Příloha: vařené brambory, houskový knedlík, těstoviny

kuře na smetaně

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Do většího hrnce dáme olej a na jemno nakrájenou cibuli. V okamžiku, kdy cibule zesklovatí, přidáme omyté, osolené a naporcované kuře, osmahneme z obou stran, nasypeme do tuku sladkou paprikou, přidáme cca 2 dcl vody a dusíme na mírném plameni cca 50 minut.
Poté kuřecí kousky vyjmeme a maso obereme od kostí a odložíme na další použití. Šťávu rozmixujeme a přidáme 1,2 l mléka a ohříváme až do varu.
Rozmícháme 0,3 l mléka a hladké mouky a jakmile výpek s mlékem přichází do varu, přidáme to do omáčky. Mícháme až do zhoustnutí omáčky (asi 20 minut). Pokud je nutno, dochutit solí, nebo naředit mlékem, protože omáčka zhoustne.
Příloha: vařené brambory, houskový knedlík, těstoviny

Kuře na smetaně