KategorieMetoda vaření
Hodnocení
 

AutorHost
Doba přípravy30 min.Doba vaření30 min.Celkový čas1 hodinaObtížnostPokročilý

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1. Hmota č, kmín sůl podle chuti, 1 lžíce margarínu, 1 lžíce oleje •
2 část náplně
Těstíčko
Na obalování: 2 vejce 1 špetka soli, strouhanka

Náplň:
1

Kuřecí prsa nechat celá , ale nahrubo pokrájet ostatní zeleninu. Cibuli, česnek a caianský pepř si dát zatím stranou.
Zeleninu vložit do hrnce, položit na ni maso, okořenit, zalít vodou, přikrýt poklicí a dát vařit na mírném plameni.
Jakmile se začne voda vařit, vaříme ještě asi 30 minut.
Maso vyjmout z vývaru a až trochu zchladne, tak natrhat dvěma vidličkami na nudličky. Lze si pomoci i rukami.
Vývar přecedit

Náplň 2. část
2

Cibuli a česnek nasekat v robotu na jemno.
Do hrnce dát olivový olej a rozdrcený česnek s cibulí. trochu osmahnout a přidat natrhané kuře a ostatní koření.
Vše důkladně promíchat a náplň je připravena

Těstíčko
3

Cibuli, koriandr, cibulku a česnek rozsekáme zase v robotu na jemno.
Na pánev dát rozpustit máslo a zeleninovou pastu asi 2 minuty osmažit. Přidat vývar z uvařeného kuřete, mléko, sůl, kostky zeleninového vývaru a promíchat. Když se směs začne vařit, vsypat mouku a stále míchat.
Těsto je hotové, když se začne odlepovat ode dna. Vypnout plotýnku a těsto přendat na vál, kde nechat mírně vychladnout. Pak vypracovat hladké těsto.

Téměř hotovo
4

Těsto si rozkrojit na 4 díly, ty tři zabalit do folie, aby nevychladlo.
Z těsta vyválet váleček, nakrájet na kousky, vytvořit malé placičky, které se plní masovou náplní. Salgadinhos se zavřou tak, že nahoře spojíme okraje a vytvoříme jakoby malé hrušky. Okraje pořádně stiskněte, aby se při smažení neotevřely.
Pokud vám těsto zbude, nevadí, místo masa můžete naplnit kostkami sýru, brokolicí, klobáskou, hovězím mletým masem, .... Abyste věděli (po osmažení) co je uvnitř, tak z těsta udělejte kuličky, kostičky a jiné tvary.

5

Obalíme ve vajíčku, strouhance a smažíme ve vysoké vrstvě oleje, aby v něm kuličky plavaly. Vhodnější je tedy kastrol a ne pánev, aby nebyla tak velká spotřeba (nebo fritovací hrnec).
Salgadinhos si můžete i namrazit a použít až ve chvíli, kdy přijdou hosté.

Salgadinhos

Ingredience

1. Hmota č, kmín sůl podle chuti, 1 lžíce margarínu, 1 lžíce oleje •
2 část náplně
Těstíčko
Na obalování: 2 vejce 1 špetka soli, strouhanka

Postup

Náplň:
1

Kuřecí prsa nechat celá , ale nahrubo pokrájet ostatní zeleninu. Cibuli, česnek a caianský pepř si dát zatím stranou.
Zeleninu vložit do hrnce, položit na ni maso, okořenit, zalít vodou, přikrýt poklicí a dát vařit na mírném plameni.
Jakmile se začne voda vařit, vaříme ještě asi 30 minut.
Maso vyjmout z vývaru a až trochu zchladne, tak natrhat dvěma vidličkami na nudličky. Lze si pomoci i rukami.
Vývar přecedit

Náplň 2. část
2

Cibuli a česnek nasekat v robotu na jemno.
Do hrnce dát olivový olej a rozdrcený česnek s cibulí. trochu osmahnout a přidat natrhané kuře a ostatní koření.
Vše důkladně promíchat a náplň je připravena

Těstíčko
3

Cibuli, koriandr, cibulku a česnek rozsekáme zase v robotu na jemno.
Na pánev dát rozpustit máslo a zeleninovou pastu asi 2 minuty osmažit. Přidat vývar z uvařeného kuřete, mléko, sůl, kostky zeleninového vývaru a promíchat. Když se směs začne vařit, vsypat mouku a stále míchat.
Těsto je hotové, když se začne odlepovat ode dna. Vypnout plotýnku a těsto přendat na vál, kde nechat mírně vychladnout. Pak vypracovat hladké těsto.

Téměř hotovo
4

Těsto si rozkrojit na 4 díly, ty tři zabalit do folie, aby nevychladlo.
Z těsta vyválet váleček, nakrájet na kousky, vytvořit malé placičky, které se plní masovou náplní. Salgadinhos se zavřou tak, že nahoře spojíme okraje a vytvoříme jakoby malé hrušky. Okraje pořádně stiskněte, aby se při smažení neotevřely.
Pokud vám těsto zbude, nevadí, místo masa můžete naplnit kostkami sýru, brokolicí, klobáskou, hovězím mletým masem, .... Abyste věděli (po osmažení) co je uvnitř, tak z těsta udělejte kuličky, kostičky a jiné tvary.

5

Obalíme ve vajíčku, strouhance a smažíme ve vysoké vrstvě oleje, aby v něm kuličky plavaly. Vhodnější je tedy kastrol a ne pánev, aby nebyla tak velká spotřeba (nebo fritovací hrnec).
Salgadinhos si můžete i namrazit a použít až ve chvíli, kdy přijdou hosté.

Kuřecí Salgadinhos – jednohubky