INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Z trochy mléka, cukru, droždí a mouky vytvoříme kvásek a necháme chvíli kynout.
Do mísy dáme mouku a sůl a promícháme.
Přidáme zbytek ingrediencí včetně kvásku a zaděláme hladké těsto. J-li těsto moc řídké, přidáme ještě trochu mouky.
Dáme do mísy, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout.
Poprášíme si vál hladkou moukou a vytvoříme bochánky, přičemž se snažíme do nich už mouku nezapracovávat.
Bochánky zase necháme chvíli kynout. Potom si rozpálíme olej.
Každý bochánek se snažíme roztáhnout na placku o velikosti pánve. Pak ji vhodíme do rozpáleného oleje a pečeme po obou stranách.
Usmažené langoše můžeme potřít česnekem, kečupem, tatarkou, zakysanou smetanou, posypat sýrem, .... Prostě jak má kdo rád.

Ingredience
Postup
Z trochy mléka, cukru, droždí a mouky vytvoříme kvásek a necháme chvíli kynout.
Do mísy dáme mouku a sůl a promícháme.
Přidáme zbytek ingrediencí včetně kvásku a zaděláme hladké těsto. J-li těsto moc řídké, přidáme ještě trochu mouky.
Dáme do mísy, přikryjeme a necháme asi hodinu kynout.
Poprášíme si vál hladkou moukou a vytvoříme bochánky, přičemž se snažíme do nich už mouku nezapracovávat.
Bochánky zase necháme chvíli kynout. Potom si rozpálíme olej.
Každý bochánek se snažíme roztáhnout na placku o velikosti pánve. Pak ji vhodíme do rozpáleného oleje a pečeme po obou stranách.
Usmažené langoše můžeme potřít česnekem, kečupem, tatarkou, zakysanou smetanou, posypat sýrem, .... Prostě jak má kdo rád.
Zanechte Odpověď