Množství
KategorieMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy40 min.Tepelná úprava40 min.Celkový čas1 hodina 20 min.
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

Náplň

Náplň
1

Uvařit brambory ve slupce. Až vychladnou, tak je oloupat a nastrouhat na hrubém struhadle.
Pokrájet slaninu a trochu osmažit, přidat nakrájenou cibuli a osmažit do zlatova. Tuk přecedit a použít do těsta.
Osmaženou slaninu s cibulí zamíchat do nastrouhaných brambor. Přidat brynzu, sůl a pepř.

Těsto
2

Udělat kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Když vzejde, přidat do do mouky, kam jsme dali i tuk a sůl. Na vále vypracujeme těsto. Vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a nechat zase asi 30 min v teple vykynout.

Švábovníky
3

Vyhřát troubu na 200 st. C
Vytvořit z těsta 16 bochánků a zase počkat asi 15 minut ať trochu nakynout.
Vyválet placičky, naplnit náplní a zabalit.
Otočit zavřeným dospodu a vyválet zase placičku.
Položit na sádlem vymazaný plech, pomastit sádlem i shora a dát péct na 15 minut.
Otočit na plechu a péct ještě 10 minut.

Liptovské švábovníky

Podíl

 

Ingredience

Náplň

Postup

Náplň
1

Uvařit brambory ve slupce. Až vychladnou, tak je oloupat a nastrouhat na hrubém struhadle.
Pokrájet slaninu a trochu osmažit, přidat nakrájenou cibuli a osmažit do zlatova. Tuk přecedit a použít do těsta.
Osmaženou slaninu s cibulí zamíchat do nastrouhaných brambor. Přidat brynzu, sůl a pepř.

Těsto
2

Udělat kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Když vzejde, přidat do do mouky, kam jsme dali i tuk a sůl. Na vále vypracujeme těsto. Vložíme do mísy, přikryjeme utěrkou a nechat zase asi 30 min v teple vykynout.

Švábovníky
3

Vyhřát troubu na 200 st. C
Vytvořit z těsta 16 bochánků a zase počkat asi 15 minut ať trochu nakynout.
Vyválet placičky, naplnit náplní a zabalit.
Otočit zavřeným dospodu a vyválet zase placičku.
Položit na sádlem vymazaný plech, pomastit sádlem i shora a dát péct na 15 minut.
Otočit na plechu a péct ještě 10 minut.

Liptovské švábovníky