Množství1 Porce
Doba přípravy40 min.Tepelná úprava10 min.Celkový čas50 min.
Autor.Janinka

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Těsto můžeme udělat v robotu - šlehací metla.
Rozehřát med s máslem.
Vyšlehat s mletým cukrem a rozehřátou, ještě teplou směsí medu a másla.

2

Vyměnit metlu šlehací za hnětací.
Do promíchané směsi přidat obě mouky, perníkové koření a sodu.
Vznikne mazlavé těsto, které necháme odpočinou přes noc ideál při teplotě 10 - 20°C.

3

Druhý den vyválet plát a vykrajovat obrazce. Mouku přidat jen pokud se s těstem špatně pracuje. Záleží na velikosti vajec a kvalitě medu.
Péct při 170- 180°C , podle tloušťky tvarů (vysoké jen na 170 a péct chvíli déle)
Hned po upečení potřít celým rozšlehaným vajíčkem.
Mohou se slepit povidly a zdobit cukrovou polevou.
Perniky je možno jíst hned, nemusí se nechat odležet.

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Těsto můžeme udělat v robotu - šlehací metla.
Rozehřát med s máslem.
Vyšlehat s mletým cukrem a rozehřátou, ještě teplou směsí medu a másla.

2

Vyměnit metlu šlehací za hnětací.
Do promíchané směsi přidat obě mouky, perníkové koření a sodu.
Vznikne mazlavé těsto, které necháme odpočinou přes noc ideál při teplotě 10 - 20°C.

3

Druhý den vyválet plát a vykrajovat obrazce. Mouku přidat jen pokud se s těstem špatně pracuje. Záleží na velikosti vajec a kvalitě medu.
Péct při 170- 180°C , podle tloušťky tvarů (vysoké jen na 170 a péct chvíli déle)
Hned po upečení potřít celým rozšlehaným vajíčkem.
Mohou se slepit povidly a zdobit cukrovou polevou.
Perniky je možno jíst hned, nemusí se nechat odležet.

Medové perníčky od srdce