Množství1 Porce
Doba přípravy30 min.Tepelná úprava20 min.Celkový čas50 min.
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Rajčatům na vrcholku jemně nakrojíme kříž (jen slupku) a hodíme je do vroucí vody, hrnec už dále nezahříváme. Přikryjeme poklicí a necháme ve vodě asi 10 minut.
Potom je vyndáme, oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Nad miskou z nich vyndáme pecičky.
Šťávu přecedíme, pecičky vyhodíme.
Část šťávy si necháme na podušení paprik a v druhé části podusíme samotná rajčata.
Když rajčata změknou, rozmixujeme je do hladka.

2

Cibuli a papriku nakrájíme na nudličky.
Cibuli zpěníme na oleji a postupně přidáváme papriky.
Posolíme a taky krátce podusíme.
Vše potom smícháme.

3

Horké plňte do sklenic, sklenice zavíčkujte a asi po 5 ti minutách je otočte vzhůru nohama. Nebo je můžete asi 15 minut sterilizovat při 80 st. Záleží jak horkou hmotu dáváte do sklenic.
Budete potřebovat asi 15 sklenic 0,7 litru.

4

Lečo používám na rychlý oběd pod maso s přílohou rýže.

[cooked-sharing]

 

Ingredience

Postup

1

Rajčatům na vrcholku jemně nakrojíme kříž (jen slupku) a hodíme je do vroucí vody, hrnec už dále nezahříváme. Přikryjeme poklicí a necháme ve vodě asi 10 minut.
Potom je vyndáme, oloupeme a rozkrojíme na polovinu. Nad miskou z nich vyndáme pecičky.
Šťávu přecedíme, pecičky vyhodíme.
Část šťávy si necháme na podušení paprik a v druhé části podusíme samotná rajčata.
Když rajčata změknou, rozmixujeme je do hladka.

2

Cibuli a papriku nakrájíme na nudličky.
Cibuli zpěníme na oleji a postupně přidáváme papriky.
Posolíme a taky krátce podusíme.
Vše potom smícháme.

3

Horké plňte do sklenic, sklenice zavíčkujte a asi po 5 ti minutách je otočte vzhůru nohama. Nebo je můžete asi 15 minut sterilizovat při 80 st. Záleží jak horkou hmotu dáváte do sklenic.
Budete potřebovat asi 15 sklenic 0,7 litru.

4

Lečo používám na rychlý oběd pod maso s přílohou rýže.

Paprikové lečo