Množství1 Porce
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava2 hod. 30 min.Celkový čas2 hod. 50 min.
Autor.Jirka

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Vymačkat, případně vyprat zelí.
Na dno nádoby dát plátky sádla, na to přidejte zelí a bobkový list, okořeňte drceným kmínem.
Kachní stehna omýt, posolit a pokmínovat. Položit na zelí, přikrýt vlhkým pečícím papírem a 120 minut péct na 185 st.C. Během pečení kontrolovat stav vody v zelí a případně podlévat.
Potom papír sejmout a dalších 30 minut péct odkryté, aby kůrčička zezlátla.
Jako příloha je vhodný bramborový knedlík.

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Vymačkat, případně vyprat zelí.
Na dno nádoby dát plátky sádla, na to přidejte zelí a bobkový list, okořeňte drceným kmínem.
Kachní stehna omýt, posolit a pokmínovat. Položit na zelí, přikrýt vlhkým pečícím papírem a 120 minut péct na 185 st.C. Během pečení kontrolovat stav vody v zelí a případně podlévat.
Potom papír sejmout a dalších 30 minut péct odkryté, aby kůrčička zezlátla.
Jako příloha je vhodný bramborový knedlík.

Kachna na kyselém zelí