Množství1 Porce

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Troubu dáme předehřát na 160 °C.
Do vysokého plechu dejte zrálých bobulí černého rybízu, který jste promíchali šťávou z citronu a s cukrem.
Vložíme do trouby a pečeme, až bobule pustí šťávu.
Badyán a hřebíčky chvíli povaříme v asi 100 ml vody. Podle potřeby můžete podlévat kořeněnou vodou, aby se čaj nepřipálil

2

Horký čaj promícháme, aby vůně koření pronikla do všech míst a vyndáme ho.
Naplnéme vyvařené skleničky, zavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru.
Po vychladnutí otočíme dáme do chladničky.

3

Horká varianta - 2 lžičky zalijeme horkou vodou.
Studená varianta - zalijeme studenou vodou a ledem.

Na pečený čaj můžete použít jakékoli ovoce.

pečený čaj

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Troubu dáme předehřát na 160 °C.
Do vysokého plechu dejte zrálých bobulí černého rybízu, který jste promíchali šťávou z citronu a s cukrem.
Vložíme do trouby a pečeme, až bobule pustí šťávu.
Badyán a hřebíčky chvíli povaříme v asi 100 ml vody. Podle potřeby můžete podlévat kořeněnou vodou, aby se čaj nepřipálil

2

Horký čaj promícháme, aby vůně koření pronikla do všech míst a vyndáme ho.
Naplnéme vyvařené skleničky, zavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru.
Po vychladnutí otočíme dáme do chladničky.

3

Horká varianta - 2 lžičky zalijeme horkou vodou.
Studená varianta - zalijeme studenou vodou a ledem.

Na pečený čaj můžete použít jakékoli ovoce.

Pečený čaj z černého rybízu