Možnosti tisku:

Pečený čaj z černého rybízu

Množství1 Porce

pečený čaj

 1 KG Černý rybíz
 400 G Cukr
 1 KS Citron
 1 KS Badyán
 3 KS Hřebíček
1

Troubu dáme předehřát na 160 °C.
Do vysokého plechu dejte zrálých bobulí černého rybízu, který jste promíchali šťávou z citronu a s cukrem.
Vložíme do trouby a pečeme, až bobule pustí šťávu.
Badyán a hřebíčky chvíli povaříme v asi 100 ml vody. Podle potřeby můžete podlévat kořeněnou vodou, aby se čaj nepřipálil

2

Horký čaj promícháme, aby vůně koření pronikla do všech míst a vyndáme ho.
Naplnéme vyvařené skleničky, zavřeme víčkem a otočíme dnem vzhůru.
Po vychladnutí otočíme dáme do chladničky.

3

Horká varianta - 2 lžičky zalijeme horkou vodou.
Studená varianta - zalijeme studenou vodou a ledem.

Na pečený čaj můžete použít jakékoli ovoce.

Recept z webové stránky - www.Recepty.Damy.cz