Množství1 Porce
Doba přípravy1 hodina 20 min.Tepelná úprava10 min.Celkový čas1 hodina 30 min.
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Do mísy dejte mouku, přidejte droždí a vodu. Míchejte, dokud nevytvoříte hladké těsto. Těsto potřete olivovým olejem a dejte do mísy vymazané olejem. Mísu přikryjte folií nebo utěrkou a nechejte jej odpočívat zhruba hodinu (až těsto zdvojnásobí velikost).
Z těsta si vytvořte bochánek, který následně vyválejte do kruhu o průměru přibližně 6 centimetrů o tloušťce přibližně 2 centimetry. Na rozpálenou pánev si dejte trochu olivového oleje, vložte pita placku a smažte po každé straně zhruba 3 minuty.

2

Troubu i plech si předehřejte na 250 °C.
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál, důkladně jej propracujete a rozdělte jej na 3 části, ze kterých vytvarujte koule. Z těch vyválejte placky o tloušťce 6 mm. Placky přikryjte a nechejte 10 minut odpočinout.
Poté je přendejte na zahřátý plech a pečte asi 7–10 minut. Placky se nafouknou a získají světle hnědou barvu.
Upečené placky dejte na mřížku, aby se nezapařily a zakryjte je bavlněnou utěrkou.

Pita chléb

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Do mísy dejte mouku, přidejte droždí a vodu. Míchejte, dokud nevytvoříte hladké těsto. Těsto potřete olivovým olejem a dejte do mísy vymazané olejem. Mísu přikryjte folií nebo utěrkou a nechejte jej odpočívat zhruba hodinu (až těsto zdvojnásobí velikost).
Z těsta si vytvořte bochánek, který následně vyválejte do kruhu o průměru přibližně 6 centimetrů o tloušťce přibližně 2 centimetry. Na rozpálenou pánev si dejte trochu olivového oleje, vložte pita placku a smažte po každé straně zhruba 3 minuty.

2

Troubu i plech si předehřejte na 250 °C.
Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál, důkladně jej propracujete a rozdělte jej na 3 části, ze kterých vytvarujte koule. Z těch vyválejte placky o tloušťce 6 mm. Placky přikryjte a nechejte 10 minut odpočinout.
Poté je přendejte na zahřátý plech a pečte asi 7–10 minut. Placky se nafouknou a získají světle hnědou barvu.
Upečené placky dejte na mřížku, aby se nezapařily a zakryjte je bavlněnou utěrkou.

Pita chléb