Množství1 Porce
KategorieKuchyně, Metoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava20 min.Celkový čas40 min.
Autor.Jarča

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Do hrnce si dáme máslo, cibuli a prolisovaný česnek a za stálého míchání opékáme asi 3 minuty.
Přidáme drcená rajčata, asi 2 dl vývaru, přidáme koření a až se zavaří, tak vrátíme do omáčky i opečené kuličky a přivedeme k mírnému varu. Za stálého míchání vaříme 10 minut.
Ve finále by měla být hustota trochu omáčky větší, protože pokud je řídká, tak nepřilne k těstovinám.
Ostrost omáčky je lépe doladit až na konci, protože i česnek může být ostrý a jídlo by se pak stalo nejedlé. Nehledě na to, že ostrost vynikne až když je vše ostatní dochuceno.

Italské masové kuličky

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Do hrnce si dáme máslo, cibuli a prolisovaný česnek a za stálého míchání opékáme asi 3 minuty.
Přidáme drcená rajčata, asi 2 dl vývaru, přidáme koření a až se zavaří, tak vrátíme do omáčky i opečené kuličky a přivedeme k mírnému varu. Za stálého míchání vaříme 10 minut.
Ve finále by měla být hustota trochu omáčky větší, protože pokud je řídká, tak nepřilne k těstovinám.
Ostrost omáčky je lépe doladit až na konci, protože i česnek může být ostrý a jídlo by se pak stalo nejedlé. Nehledě na to, že ostrost vynikne až když je vše ostatní dochuceno.

Rajčatová omáčka ke kuličkám