Množství1 Porce
Doba přípravy30 min.Tepelná úprava50 min.Celkový čas1 hodina 20 min.
AutorHost

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Na pánev dáme část olivového oleje a orestujeme v něm šalotku s česnekem.
Potom přidáme rajčata bez slupek a zrníček.
Krátce orestujte a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
Potom dochutíme cukrem a při nízké teplotě dusíme dalších 20 minut.
Přidáme rajčatový protlak, sůl a lístky bazalky. Dusíme dalších 10 minut. Pozor na kvalitu protlaku - ochutnejte jej.
Omáčku sugo můžeme zamrazit nebo dát do zavařovačky a sterilovat.
Před konzumací do směsi přidejte trochu olivového leje a krátce prohřejte.

Rajčatové sugo

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Na pánev dáme část olivového oleje a orestujeme v něm šalotku s česnekem.
Potom přidáme rajčata bez slupek a zrníček.
Krátce orestujte a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.
Potom dochutíme cukrem a při nízké teplotě dusíme dalších 20 minut.
Přidáme rajčatový protlak, sůl a lístky bazalky. Dusíme dalších 10 minut. Pozor na kvalitu protlaku - ochutnejte jej.
Omáčku sugo můžeme zamrazit nebo dát do zavařovačky a sterilovat.
Před konzumací do směsi přidejte trochu olivového leje a krátce prohřejte.

Rajčatové sugo na pizzu