Množství1 Porce
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy10 min.Tepelná úprava20 min.Celkový čas30 min.
Autor.Jirka

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Přivedeme do varu 1 litr připraveného vývaru / nebo voda a kostka masoxu /. Poté přidáme drcená rajčata a necháme na mírném plameni povařit 3 minuty.
Na pánvičce připravíme jíšku z oleje a hladké mouky a tím následně polévku zahustíme za stálého míchání 3 minuty.
Polévku dochutíme solí, cukrem, pepřem a nadrobno nakrájenou petrželkou, zjemnit lze máslem, okyselit octem (podle kyselosti rajčat).
Polévka se podává z vařenou rýží.

Rajčatová polévka

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Přivedeme do varu 1 litr připraveného vývaru / nebo voda a kostka masoxu /. Poté přidáme drcená rajčata a necháme na mírném plameni povařit 3 minuty.
Na pánvičce připravíme jíšku z oleje a hladké mouky a tím následně polévku zahustíme za stálého míchání 3 minuty.
Polévku dochutíme solí, cukrem, pepřem a nadrobno nakrájenou petrželkou, zjemnit lze máslem, okyselit octem (podle kyselosti rajčat).
Polévka se podává z vařenou rýží.

Rajčatová polévka