Množství1 Porce
KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy20 min.Tepelná úprava30 min.Celkový čas50 min.
Autor.Jirka

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

Těstíčko

1

Vepřovou kýtu naporcujeme na menší řízky, které naklepeme, posolíme a opepříme.

2

Těstíčko: Rozšleháme vejce s vodou, dále vmícháme mouku, škrob, sůl, oregano a česnek.
Těstíčko musí mít hustotu podobnou palačinkovému těstu, je-li řídké, přidejte mouku.

3

Na rozpáleném oleji a na mírném plameni řízky namočené v těstíčku z obou stran opečeme do zlatava.

Křupavé těstíčko

Podíl

 

Ingredience

Těstíčko

Postup

1

Vepřovou kýtu naporcujeme na menší řízky, které naklepeme, posolíme a opepříme.

2

Těstíčko: Rozšleháme vejce s vodou, dále vmícháme mouku, škrob, sůl, oregano a česnek.
Těstíčko musí mít hustotu podobnou palačinkovému těstu, je-li řídké, přidejte mouku.

3

Na rozpáleném oleji a na mírném plameni řízky namočené v těstíčku z obou stran opečeme do zlatava.

Řízky v křupavém těstíčku