KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
 

Autor.Anitka
Doba přípravy30 min.Doba vaření1 hodina 30 min.Celkový čas2 hod.ObtížnostPokročilý

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Vejce uvaříme na tvrdo a pak rozkrojit na čtvrtiny.
Okurky, kousek slaniny, 1 cibuli nakrájet na proužky, které musí mýt menší, než je šířka masa.
Maso nakrájet na 6 plátů, které rozklepat na tenko tak aby se rolády dobře balily. Pak posolit, opepřit, natřít hořčicí a kratší ze stran masa poklást připravenými kousky vajec, okurek, slaniny a cibule. Roláda se roluje ze strany náplně. Plátek zatočte, pořádně stiskněte a utáhněte. Po první otočce se snaze založit směrem dovnitř i okraje, aby šťáva z páčka nevytekla. Ptáčka svažte nití, nebo párátky nebo speciální sponou na rolády.

2

Troubu předehřejte na 200 °C.
Tři cibule nakrájíme na drobno a zbylou slaninu nakrájejte na kostičky.
Rozehřejeme si půlku sádla, přidáme slaninu a po chvíli nadrobno nakrájenou cibuli, mícháme asi 5 minut, dokud se cibule nezabarví dozlatova.
Závitky a ze všech stran trochu orestujeme, aby se maso zatáhlo.
Závitky naskládáme do pekáče, přidáme cibuli se slaninou a podlijeme trochou vývaru. Pečeme v otevřeném pekáčku v připravené troubě asi 20 minut.

3

Pekáč vyjměme z trouby a zalijte vývarem asi do tří čtvrtin závitků. Přiklopímee poklopem a dáme zpět do trouby. Dusíme asi asi 50 minut, dokud není maso zcela měkké. Během pečení kontrolujeme aby, byly stále podlité vývarem a v polovině pečení je jednou otočíme, aby se propekla i horní část závitku.
Ptáčky vyjmeme dáme do kastrolu přikritého poklicí.
Pekáč postavíme na silný oheň a za občasného míchání necáme odpařit vývar. Do tuku dáme mouku a uděláme jíšku. Můžeme přidat lžíci hořčice lžíci hořčice a snížime teplotu. Zalijte zbylým vývarem a chvíli prošleháme, aby ve šťávě nezůstaly hrudky povaříme, abychom se zbavili pachutě z jíšky.
Do hotové šťávy můžeme přidat nakrájené okurky a zase necháme přejít varem. Dochuťtíme solí a pepřem. Z ptáčků odstraníme nit či párátka a vložíme vo šťávy.
Podáváme s rýží.

Ingredience

Postup

1

Vejce uvaříme na tvrdo a pak rozkrojit na čtvrtiny.
Okurky, kousek slaniny, 1 cibuli nakrájet na proužky, které musí mýt menší, než je šířka masa.
Maso nakrájet na 6 plátů, které rozklepat na tenko tak aby se rolády dobře balily. Pak posolit, opepřit, natřít hořčicí a kratší ze stran masa poklást připravenými kousky vajec, okurek, slaniny a cibule. Roláda se roluje ze strany náplně. Plátek zatočte, pořádně stiskněte a utáhněte. Po první otočce se snaze založit směrem dovnitř i okraje, aby šťáva z páčka nevytekla. Ptáčka svažte nití, nebo párátky nebo speciální sponou na rolády.

2

Troubu předehřejte na 200 °C.
Tři cibule nakrájíme na drobno a zbylou slaninu nakrájejte na kostičky.
Rozehřejeme si půlku sádla, přidáme slaninu a po chvíli nadrobno nakrájenou cibuli, mícháme asi 5 minut, dokud se cibule nezabarví dozlatova.
Závitky a ze všech stran trochu orestujeme, aby se maso zatáhlo.
Závitky naskládáme do pekáče, přidáme cibuli se slaninou a podlijeme trochou vývaru. Pečeme v otevřeném pekáčku v připravené troubě asi 20 minut.

3

Pekáč vyjměme z trouby a zalijte vývarem asi do tří čtvrtin závitků. Přiklopímee poklopem a dáme zpět do trouby. Dusíme asi asi 50 minut, dokud není maso zcela měkké. Během pečení kontrolujeme aby, byly stále podlité vývarem a v polovině pečení je jednou otočíme, aby se propekla i horní část závitku.
Ptáčky vyjmeme dáme do kastrolu přikritého poklicí.
Pekáč postavíme na silný oheň a za občasného míchání necáme odpařit vývar. Do tuku dáme mouku a uděláme jíšku. Můžeme přidat lžíci hořčice lžíci hořčice a snížime teplotu. Zalijte zbylým vývarem a chvíli prošleháme, aby ve šťávě nezůstaly hrudky povaříme, abychom se zbavili pachutě z jíšky.
Do hotové šťávy můžeme přidat nakrájené okurky a zase necháme přejít varem. Dochuťtíme solí a pepřem. Z ptáčků odstraníme nit či párátka a vložíme vo šťávy.
Podáváme s rýží.

Rolády – Španělský ptáček