Množství1 Porce
KategorieKuchyně, , Metoda vaření
Hodnocení
Doba přípravy5 min.Celkový čas5 min.
AutorAdministrátor

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

Mladé smrkové výhonky (max. 5 cm dlouhé) propláchněte studenou vodou.

Promíchejte s pískovým cukrem v poměru asi 1:1.

Napěchujte směs do zavařovací sklenice.

Vrstvy prokládejte umytým nakrájeným citrónem vč. slupky. Smvrkové výhonky mají nakyslou chuť, samy o sobě, citron tedy není nutný.

Závěrečnou vrstvu výhonků posypejte cukrem.

Zavařovačku zavřete a dejte na světlé a teplé místo asi na 3-4 týdny. Výhonky pustí šťávu, která zhnědne. Toho se ale nelekejte.

Potom vše přeceďte do čisté sklenice, uzavřete a uchovávejte v lednici.

Při potížích užívejte 1 kávovou lzičku denně.

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

Mladé smrkové výhonky (max. 5 cm dlouhé) propláchněte studenou vodou.

Promíchejte s pískovým cukrem v poměru asi 1:1.

Napěchujte směs do zavařovací sklenice.

Vrstvy prokládejte umytým nakrájeným citrónem vč. slupky. Smvrkové výhonky mají nakyslou chuť, samy o sobě, citron tedy není nutný.

Závěrečnou vrstvu výhonků posypejte cukrem.

Zavařovačku zavřete a dejte na světlé a teplé místo asi na 3-4 týdny. Výhonky pustí šťávu, která zhnědne. Toho se ale nelekejte.

Potom vše přeceďte do čisté sklenice, uzavřete a uchovávejte v lednici.

Při potížích užívejte 1 kávovou lzičku denně.

Sirup ze smrkových výhonků