INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Mladé smrkové výhonky (max. 5 cm dlouhé) propláchněte studenou vodou.
Promíchejte s pískovým cukrem v poměru asi 1:1.
Napěchujte směs do zavařovací sklenice.
Vrstvy prokládejte umytým nakrájeným citrónem vč. slupky. Smvrkové výhonky mají nakyslou chuť, samy o sobě, citron tedy není nutný.
Závěrečnou vrstvu výhonků posypejte cukrem.
Zavařovačku zavřete a dejte na světlé a teplé místo asi na 3-4 týdny. Výhonky pustí šťávu, která zhnědne. Toho se ale nelekejte.
Potom vše přeceďte do čisté sklenice, uzavřete a uchovávejte v lednici.
Při potížích užívejte 1 kávovou lzičku denně.
Vyluhované a přecezené větvičky nemusíte vyhazovat. Zalejte asi 1 lžíci větviček horkou vodou a nechejte asi 20 minut vyluhovat a pak pijte.

Ingredience
Postup
Mladé smrkové výhonky (max. 5 cm dlouhé) propláchněte studenou vodou.
Promíchejte s pískovým cukrem v poměru asi 1:1.
Napěchujte směs do zavařovací sklenice.
Vrstvy prokládejte umytým nakrájeným citrónem vč. slupky. Smvrkové výhonky mají nakyslou chuť, samy o sobě, citron tedy není nutný.
Závěrečnou vrstvu výhonků posypejte cukrem.
Zavařovačku zavřete a dejte na světlé a teplé místo asi na 3-4 týdny. Výhonky pustí šťávu, která zhnědne. Toho se ale nelekejte.
Potom vše přeceďte do čisté sklenice, uzavřete a uchovávejte v lednici.
Při potížích užívejte 1 kávovou lzičku denně.
Vyluhované a přecezené větvičky nemusíte vyhazovat. Zalejte asi 1 lžíci větviček horkou vodou a nechejte asi 20 minut vyluhovat a pak pijte.
Zanechte Odpověď