INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Do mísy dáme mouku a sůl a promícháme. Dáme si ohřát mléko. Někdo přidává máslo nebo jiný tuk, zřejmě se jim s těstem lépe pracuje. Podle mě to není potřeba, protože se při vaření vyvaří do vody.
Horkým mlékem přelijeme mouku, hned vařečkou promícháme a přikryjeme na 10 minut poklicí.
Přendáme na vál a vypracujeme v hladké těsto. U dobře spařeného těsta není potřeba podsypat moukou.
Švestky omyjeme a osušíme, protože se jinak špatně balí.
Z těsta vytvoříme váleček na který poklademe švestky. Každou švestku dobře zabalíme.
Dáme si ve velkém hrnci vařit vodu a když začne vřít, naházíme tam knedlíky. Jemně po chvíli promícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Uvařené budou až vyplavou. Jeden knedlík na zkoušku vyndejte rozkrojte - švestka by měla být měkká.
Na talíři přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme mákem a moučkovým cukrem.

Ingredience
Postup
Do mísy dáme mouku a sůl a promícháme. Dáme si ohřát mléko. Někdo přidává máslo nebo jiný tuk, zřejmě se jim s těstem lépe pracuje. Podle mě to není potřeba, protože se při vaření vyvaří do vody.
Horkým mlékem přelijeme mouku, hned vařečkou promícháme a přikryjeme na 10 minut poklicí.
Přendáme na vál a vypracujeme v hladké těsto. U dobře spařeného těsta není potřeba podsypat moukou.
Švestky omyjeme a osušíme, protože se jinak špatně balí.
Z těsta vytvoříme váleček na který poklademe švestky. Každou švestku dobře zabalíme.
Dáme si ve velkém hrnci vařit vodu a když začne vřít, naházíme tam knedlíky. Jemně po chvíli promícháme, aby se nepřilepily ke dnu. Uvařené budou až vyplavou. Jeden knedlík na zkoušku vyndejte rozkrojte - švestka by měla být měkká.
Na talíři přelijeme rozpuštěným máslem a posypeme mákem a moučkovým cukrem.
Zanechte Odpověď