Množství1 Porce
 

KategorieKuchyněMetoda vaření
Hodnocení
 

Doba přípravy30 min.Doba vaření1 hodina 30 min.Celkový čas2 hod.
Autor.Jirka

INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:

1

V hrnci dusíme uzenou vepřovou krkovičku na sítku cca 90 minut, po vytažení nakrájíme na menší kostky.
Na drobno pokrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova a kostky masa trochu opražíme, aby pustily šťávu..
Do větší pánve necháme roztopit sádlo, na které dáme vymačkané kyselé zelí. Zelí dochutíme kmínem, mletým pepřem, sladkou mletou paprikou a chilli. Červenou papriku vždy přidáváme až se voda odpaří a zůstane jen tuk, jinak by nepustila barvu.
Vše dobře promícháme, podlijeme 2 dl vody a cca 10 minut dusíme za občasného promíchání.
Uvařené bramborové knedlíky nakrájené na menší kostky smícháme s osmaženou cibulkou, uzenou krkovičkou, 5-ti stroužky drceného česneku a podušeným kyselým zelím.
Střapačky podle chuti můžeme dosolit i přikořenit pepřem a česnekem.

Podíl

 

Ingredience

Postup

1

V hrnci dusíme uzenou vepřovou krkovičku na sítku cca 90 minut, po vytažení nakrájíme na menší kostky.
Na drobno pokrájenou cibuli osmažíme na sádle do zlatova a kostky masa trochu opražíme, aby pustily šťávu..
Do větší pánve necháme roztopit sádlo, na které dáme vymačkané kyselé zelí. Zelí dochutíme kmínem, mletým pepřem, sladkou mletou paprikou a chilli. Červenou papriku vždy přidáváme až se voda odpaří a zůstane jen tuk, jinak by nepustila barvu.
Vše dobře promícháme, podlijeme 2 dl vody a cca 10 minut dusíme za občasného promíchání.
Uvařené bramborové knedlíky nakrájené na menší kostky smícháme s osmaženou cibulkou, uzenou krkovičkou, 5-ti stroužky drceného česneku a podušeným kyselým zelím.
Střapačky podle chuti můžeme dosolit i přikořenit pepřem a česnekem.

Střapačky se zelím