INGREDIENCE - jednotlivé položky na vaření:
Obrňte se trpělivostí, protože tyto koláčky jsou na dlouhou trať.
Vyrobte si vlastní vanilkový cukr (dva dny předem) tak ze rozříznete 2-3 lusky vanilky a smícháte to s moučkovým cukrem. Do sklenice s uzávěrem dejte moučkový cukr smíchaný s dření vanilkového lusku vč. vyškrábaných lusků, dobře ji uzavřete a nechejte alespoň den uležet.
Těsto (jeden den dopředu):
První den smícháme obě mouky, sůl, doprostřed nalijeme směs z mléka, cukru, a kvasnic. Posypeme moukou a počkáme asi 10 minut.
Přidáme nastrouhané nebo změklé máslo, promícháme, přidáme vejce a žloutky. Těsto je těžké, proto je dobré ho vypracovat v míse rukou.
Až se těsto přestane na ruku lepit, přikryjeme mísu alobalem a dáme do lednice.
Druhý den si připravíme náplně, drobenku a polevu. Pamatujte, že správný koláč by měl obsahovat více náplně. než je těsta. Takže na toto množství by mělo být alespoň 1 kg náplně.
Poleva:
Máslo a vanilkový cukr opatrně rozehřejeme při nízké teplotě, aby se z másla odpařila voda (Ghí). Pak stáhneme z ohně a přidáme rum.
Vyválíme těsto a vykrajujeme kolečka 3-4 cm velká.
Na každé kolečko dáme libovolnou náplň (tvaroh, mák, ...)
Na připravené kopečky nádivky si můžeme položit větší rozinku, (bude se to lépe balit), která byla den předem namočena v rumu. Můžete ji ale nahradit třeba mandlí.
Zabalíme, namočíme do rozšlehaného vajíčka, potom do drobenky a naskládáme (uzavřenou stranou dolů) na plech. Z této várky bude 7 plechů – kolem 400 koláčků.
Pečeme asi 15 minut / 175 stupňů.
Ještě teplé je poskládáme k sobě a polejeme roztopenou polevou z másla. Necháme zchladnout a pak posypeme připraveným vanilkovým cukrem.

Ingredience
Postup
Obrňte se trpělivostí, protože tyto koláčky jsou na dlouhou trať.
Vyrobte si vlastní vanilkový cukr (dva dny předem) tak ze rozříznete 2-3 lusky vanilky a smícháte to s moučkovým cukrem. Do sklenice s uzávěrem dejte moučkový cukr smíchaný s dření vanilkového lusku vč. vyškrábaných lusků, dobře ji uzavřete a nechejte alespoň den uležet.
Těsto (jeden den dopředu):
První den smícháme obě mouky, sůl, doprostřed nalijeme směs z mléka, cukru, a kvasnic. Posypeme moukou a počkáme asi 10 minut.
Přidáme nastrouhané nebo změklé máslo, promícháme, přidáme vejce a žloutky. Těsto je těžké, proto je dobré ho vypracovat v míse rukou.
Až se těsto přestane na ruku lepit, přikryjeme mísu alobalem a dáme do lednice.
Druhý den si připravíme náplně, drobenku a polevu. Pamatujte, že správný koláč by měl obsahovat více náplně. než je těsta. Takže na toto množství by mělo být alespoň 1 kg náplně.
Poleva:
Máslo a vanilkový cukr opatrně rozehřejeme při nízké teplotě, aby se z másla odpařila voda (Ghí). Pak stáhneme z ohně a přidáme rum.
Vyválíme těsto a vykrajujeme kolečka 3-4 cm velká.
Na každé kolečko dáme libovolnou náplň (tvaroh, mák, ...)
Na připravené kopečky nádivky si můžeme položit větší rozinku, (bude se to lépe balit), která byla den předem namočena v rumu. Můžete ji ale nahradit třeba mandlí.
Zabalíme, namočíme do rozšlehaného vajíčka, potom do drobenky a naskládáme (uzavřenou stranou dolů) na plech. Z této várky bude 7 plechů – kolem 400 koláčků.
Pečeme asi 15 minut / 175 stupňů.
Ještě teplé je poskládáme k sobě a polejeme roztopenou polevou z másla. Necháme zchladnout a pak posypeme připraveným vanilkovým cukrem.
Zanechte Odpověď