Autor.Jarča
HodnoceníObtížnostZačátečník
Podíl
Množství1 Porce
Doba přípravy10 min.Tepelná úprava50 min.Celkový čas1 hodina
1

Nakrájené zelí dejte do velké pánve (nebo hrnce) s asi 2 dl vody, posolte a poduste jej pod poklicí asi 20 minut

2

Odklopte poklici, přidejte sádlo a nechejte odpařit všechnu vodu. Občas zelí promíchejte abyste to urychlili. Potom zelí za občasného promíchání smažte. Jeho objem se postupně zmenší až na 1/3 z původního objemu.
Cukr, který zelí přirozené obsahuje začne karamelizovat a zabarví jej do světle hnědé barvy.

3

Do dalšího hrnce si dejte vařit vodu, když začne vařit, přidejte těstoviny a uvařte je.

4

Uvařené těstoviny smíchejte se smaženým zelím. Pokrm má lehce sladkokyselou, slanou chuť.

KategorieKuchyněMetoda vařeníStrava

Ingredience

Postup

1

Nakrájené zelí dejte do velké pánve (nebo hrnce) s asi 2 dl vody, posolte a poduste jej pod poklicí asi 20 minut

2

Odklopte poklici, přidejte sádlo a nechejte odpařit všechnu vodu. Občas zelí promíchejte abyste to urychlili. Potom zelí za občasného promíchání smažte. Jeho objem se postupně zmenší až na 1/3 z původního objemu.
Cukr, který zelí přirozené obsahuje začne karamelizovat a zabarví jej do světle hnědé barvy.

3

Do dalšího hrnce si dejte vařit vodu, když začne vařit, přidejte těstoviny a uvařte je.

4

Uvařené těstoviny smíchejte se smaženým zelím. Pokrm má lehce sladkokyselou, slanou chuť.

Těstoviny se zelím